MENU
Samenwerking om 2 miljoen gevangenen te bereiken met het Evangelie

Samenwerking om 2 miljoen gevangenen te bereiken met het Evangelie

01 okt

Bible League International (BLI) en Prison Fellowschip International (PFI) zijn gestart met een samenwerking om in de komende vijf jaar gevangenen in 59 landen te bereiken met het Evangelie. Beide organisaties voeren al jaren programma’s uit onder gevangenen, gericht op evangelisatie en discipelschap. Nu bundelen ze de krachten om nog meer gevangenen te kunnen bereiken. Inmiddels is er een start gemaakt in Santiago, Chili.

‘De organisaties vullen elkaar aan op gebied van sterke punten, programma’s en relaties. Vandaar deze samenwerking’, vertelt Jos Snoep, directeur van Bible League International. ‘Door deze samenwerking kunnen we veel meer gevangenen bereiken met het Woord van God, waardoor hun leven zal veranderen. Niet alleen nu, maar voor de eeuwigheid.’

De organisaties bieden gevangenen een programma gericht op evangelisatie en discipelschap. Via ‘The Prisoner’s Journey’ van PFI leren gevangenen in acht weken tijd over Jezus Christus en het Evangelie. Ook krijgen ze video’s te zien van andere gevangenen wereldwijd, wiens leven is veranderd doordat ze tot geloof zijn gekomen. Als afronding van het programma krijgen gevangenen een Bijbel van Bible League en worden ze uitgenodigd om deel te nemen aan Project Philip Bijbelstudies.

Dit programma van Bible League is
gericht op evangelisatie en discipelschap.


Bible League voorziet deelnemers van Bijbels, studiemateriaal en training zodat zij in staat zijn zelf Bijbelstudies te houden met andere gevangenen. Daarnaast worden de deelnemers aangemoedigd zich aan te sluiten bij een lokale kerk. Hetzij in de gevangenis, hetzij buiten de gevangenis na hun vrijlating.

‘De combinatie van deze evangelisatie en discipelschapstudies zijn levensveranderend voor gevangenen,’ zegt PFI directeur Andy Corley. ‘We hebben gezien dat wanneer een gevangene in zijn hart verandert, de kans veel groter is dat hij een ander leven opbouwt wanneer hij vrij komt. Het heeft een enorm positief effect op hen. Ook zien we de cultuur in de gevangenissen ten positieve veranderen. Gevangenispersoneel vertelt dat er minder gevechten zijn en dat er minder agressie is wanneer gevangenen dit programma hebben gevolgd. We zijn blij en dankbaar voor deze samenwerking.’

De organisaties werkten in 2014 voor het eerst samen, toen BLI 25.000 Bijbels leverde voor een programma dat PFI lanceerde. Inmiddels hebben al meer dan 250.000 gevangenen dat programma doorlopen. Het doel is om in de komende vijf jaar zo’n 2 miljoen gevangenen te bereiken in 59 landen.

Datum: 1 oktober 2019
Auteur: Rick van Heusden
Foto: © Toff fotografie - Tobias Huizing
Website: http://www.bibleleague.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: