MENU
Economische groei moet samengaan met het goede leven

Economische groei moet samengaan met het goede leven

13 dec

De groeibrief die het kabinet vandaag verstuurde vraagt terecht aandacht voor economische groei en voor de ruimte die Nederlanders moeten houden om zelf hun werk-privé balans te kiezen. Deeltijdwerk waarmee er ruimte is voor zorg voor het gezin mantelzorg of vrijwilligerswerk, horen bij de Nederlandse identiteit. De ChristenUnie zet zich in dat de vrijheid om zelf keuzes te kunnen maken voor rust en tijd voor de ander blijft bestaan.

De economische groei van Nederland is belangrijk. Daarmee kunnen jongeren aan de slag, kunnen we onze sociale voorzieningen overeind houden en hebben Nederlanders de ruimte een leven van waarde te leiden. Goed dat het kabinet daarom inzet op onderwijs, innovatie, infrastructuur en de grote maatschappelijke transities zoals de duurzame economie.

Eppo Bruins, ChristenUnie kamerlid:
‘Economische groei mag nooit een doel op zichzelf zijn. Dan wordt de economie een gouden kalf zonder werkelijke waarde. Economische groei moet ruimte bieden aan het goede leven en de ruimte voor mensen om zelf keuzes te maken van waarde.
We zijn in Nederland terecht trots op het hoge aantal vrijwilligers. We zijn trots op familieleden die mantelzorger zijn. Het is mooi om te zien dat jonge mensen kiezen voor tijd en aandacht voor hun gezin en hun naasten. Als we kiezen voor economische groei, moet het bijdragen aan de waarden die Nederland maken tot het land waar we samen leven met aandacht voor elkaar. Deze kabinetsbrief is een goede aanzet voor die keuze.’


Datum: 13 december 2019
Auteur: Christenunie - Eppo Bruins
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: