MENU
Kerst is een geschenk

Kerst is een geschenk

20 dec

Sing-in Veenendaal bestaat 30 jaar en dat is afgelopen zondag gevierd tijdens de 3 drukbezochte kerstsing-ins. Ook is de nieuwe CD van Sing-in Veenendaal gepubliceerd. In 1990 is een interkerkelijke groep christenen gestart met de organisatie van een sing-in. Samen zingen tot eer van God. Geen kerkmuren, maar over kerkmuren heen kijken wat ons verbindt. En dat is toch meestal muziek en natuurlijk Jezus.

Wat ooit begon als een evenement met 300 bezoekers in de foyer van Theater De Lampegiet is in 30 jaar tijd uitgegroeid tot een maandelijks terugkerend event in Veenendaal. Kwamen de bezoekers in het begin vooral uit Veenendaal; tegenwoordig komen bezoekers van heinde en ver.

De sing-in heeft jarenlang met een grote groep vrijwilligers de sing-in georganiseerd in Sporthal West. Sinds 2015 maken ze gebruik van De Basiliek in Veenendaal. Een evenementenlocatie waar ook de snelgroeiende gemeente Mozaiek0318 onderdak heeft.

Het aantal bezoekers bleef groeien in de afgelopen jaren, waardoor er intussen elke derde zondag van de maand 2 sing-ins zijn. Om 17.00 uur is er een sing-in gericht op gezinnen met een speciale kindermedley en om 19.30 uur is er een 'gewone' sing-in. Bij elkaar ontvangt sing-in Veenendaal elke maand zo'n 2500-3000 bezoekers. En met de drie kerstsing-ins zijn altijd heel goed bezocht met 5000-6000 bezoekers. De toegang is van januari tot en met november gratis met een collecte bij de uitgang. Om met kerst geen bezoekers teleurgesteld naar huis te hoeven sturen, zijn er met kerst speciale toegangsbandjes nodig.

Sing-in Veenendaal heeft al diverse CD's geproduceerd. Afgelopen zondag 15 december is de nieuwste CD 'Uw trouw reikt hemelhoog' gepresenteerd. De cd is komend jaar voor en na de sing-in gratis verkrijgbaar. En tussentijds is de cd exclusief verkrijgbaar bij Boekhandel De Rank in Veenendaal, maar online luisteren kan uiteraard ook via o.a. Spotify, Deezer, YouTube en Apple Music.
Kijk voor meer informatie op https://www.singin.nl/foto-video/cd/

Tijdens de laatste kerstsing-in is er ook een inspirerend filmpje getoond wat intussen via Facebook, Instagram en YouTube al ruim 10.000 keer bekeken en veel gedeeld is:
https://www.youtube.com/watch?v=0H-Cjkmzsgk

Datum: 20 december 2019
Foto: Sing-in Veenendaal
Website: https://www.singin.nl/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: