MENU
Nieuwe serie overdenkingen over geld als middel voor zinvol leven

Nieuwe serie overdenkingen over geld als middel voor zinvol leven

28 jan

Voor de derde keer geven GabriŽl FinanciŽle Bescherming en Stichting Encour een 40-dagenkalender uit rond de thematiek van geld. Toen twee jaar terug deze 40-dagenkalender werd geÔntroduceerd bleek dit in een enorme behoefte te voorzien. De 40-dagenkalender is gratis beschikbaar en kan worden aangevraagd op de website van GabriŽl.

Dit jaar zijn er nieuwe schrijvers bij gekomen. Andries Knevel, Joop Gankema, Paul van der Laan, Fokke Kooistra, Connie Karsten, Leo de Vos en Peter Briscoe verzorgen dit jaar de meditaties. Dit jaar worden de volgende themaís behandeld: Gerechtigheid, God liefhebben boven alles, Je naaste liefhebben als jezelf, Barmhartigheid, De vroege kerk en bezit, Opkomen voor het zwakke en Liefhebben als Jezus. Omdat in de afgelopen twee jaar al diverse themaís rond het onderwerp geld en bezit zijn behandeld, wordt in deze serie stil gestaan hoe dit kan bijdragen tot een vervuld leven. Daarbij wordt vooral gekeken hoe wij persoonlijk kunnen bijdragen aan een betere samenleving. De Bijbel leert ons daar verrassend veel over. De 40-dagenkalender biedt voor elke dag een overdenking die bestaat uit een Bijbeltekst, een verhaal Ďuit het levení, een uitspraak en een uitdaging. De 40-dagentijd loopt dit jaar van woensdag 26 februari tot met zaterdag 11 april (Stille Zaterdag).

In 2018 werd de 40-dagenkalender voor het eerst uitgegeven door GabriŽl en Encour. ďWe waren overweldigd door de vele positieve reacties die we kregen van onze klantenĒ, zegt GabriŽl-directeur Natasja Naron. ďOok de tweede serie in 2019 is heel goed ontvangen. Daarom hebben we ook dit jaar besloten om de 40-dagenkalender uit te gevenĒ.

ďIn deze 40-dagentijd willen we elkaar stimuleren om stil te staan bij onze relatie tussen geld en geloofĒ, zegt Encour-directeur Bert den Hertog. ďGek genoeg is dit een ondergeschoven kindje terwijl we dagelijks met ons geld bezig zijn. Met deze kalender willen we dagelijks leren over wat de Bijbel zegt over geld en dat op die manier in te laten dalen in ons leven.Ē

De medewerkers van GabriŽl verlenen bewust hun financiŽle advieswerk vanuit een christelijke identiteit. GabriŽl wil haar klanten graag uitdagen om te leven vanuit Ďgenoegí en geeft jaarlijks alle winst van het bedrijf weg aan een groot aantal christelijke goede doelen. Stichting Encour wil mensen helpen om Bijbelse principes van omgaan met geld te ontdekken, toe te passen en door te geven aan anderen. Samen hopen zij met dit project veel mensen te inspireren.

Datum: 28 januari 2020
Auteur: Gabriel Financiele Bescherming
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: https://gabrielfb.nl/40-dagentijd/

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Kalf
14 maa

Kalf meer

Menora
07 maa

Menora meer

Woning
29 feb

Woning meer

Dienaar
22 feb

Dienaar meer