MENU
Op de bres voor lokale kranten

Op de bres voor lokale kranten

29 jan

De ChristenUnie maakt zich zorgen over de toekomst van lokale huis-aan-huiskranten. Deze bladen zijn belangrijk voor de betrokkenheid in lokale gemeenschappen, maar die rol staat onder druk door de invoering van de ja/ja sticker in veel gemeenten. Alleen als je die sticker op je brievenbus plakt, ontvang je nog reclamefolders en huis-aan-huiskranten.

Hoewel dit begrijpelijk is vanuit het oogpunt van het verminderen van afvalstromen, heeft het als onbedoeld bijeffect dat het voortbestaan van huis-aan-huiskranten wordt bedreigd. Hun oplage en advertentie-inkomsten zullen namelijk drastisch dalen door dit beleid. Kamerlid Stieneke van der Graaf heeft minister Slob, die verantwoordelijk is voor het mediabeleid, gevraagd welke mogelijkheden hij ziet om deze bladen te ondersteunen.

Stieneke van der Graaf: “Ik wil voorkomen dat huis-aan-huiskranten verdwijnen of aan bereik verliezen. Er zijn ruim 400 lokale kranten in Nederland. Zij vormen een belangrijk communicatiemiddel binnen lokale gemeenschappen, ook bijvoorbeeld voor verenigingen, vrijwilligersorganisaties en kerken. Bovendien vervullen deze kranten ook een belangrijke functie als waakhond van de lokale democratie. Die rol mogen we niet verloren laten gaan.”

Datum: 29 januari 2020
Auteur: Christenunie - Gerrit van den Berg
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: