MENU
Geef brandweervrijwilligers de waardering die ze verdienen

Geef brandweervrijwilligers de waardering die ze verdienen

13 feb

Vrijwillige brandweerlieden wagen hun leven en verdienen daarom waardering. Tot vorig jaar kwamen brandweervrijwilligers in aanmerking voor een lintje als ze twintig jaar of langer hadden gediend. Die regeling is sinds 1 januari door de Kanselarij der Nederlandse Orden afgeschaft. Brandweervrijwilligers zijn echter onmisbaar en mogen voor hun werk erkenning krijgen. Om die reden vragen ChristenUnie en VVD de minister in gesprek te gaan met de Kanselarij om de mogelijkheid om de brandweervrijwilligers te onderscheiden weer terug te laten keren.

Stieneke van der Graaf (ChristenUnie):
“Brandweervrijwilligers staan 24 uur per dag klaar voor mensen in nood. Zoals ze het zelf zo treffend zeggen: Zij doen een stap naar voren, als anderen een stap naar achteren zetten. Ze zijn onmisbaar en verdienen waardering voor hun trouwe dienst. Een lintje is daarvoor een prachtige vorm en brandweervrijwilligers stellen deze erkenning zeer op prijs. Ik vraag dan ook de minister om ervoor te zorgen dat de mogelijkheid om de brandweervrijwilligers te onderscheiden weer terugkeert.”

Bas van ‘t Wout (VVD):
“Er zijn allerlei vormen van vrijwilligerswerk die we waarderen met een lintje. En terecht. Wat de VVD betreft verdienen mensen die hun leven vrijwillig in de waagschaal stellen, dat lintje zeker. Als je onverschrokken een pand binnen gaat om mensen te redden, of een slachtoffer uit een auto weet te bevrijden zodat hij medische hulp kan krijgen, dan ben je immers simpelweg een held.”

Datum: 13 februari 2020
Auteur: Christenunie - Gerrit van den Berg
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: