MENU
Koen vraagt aan God of zijn biggen in de hemel mogen wonen

Koen vraagt aan God of zijn biggen in de hemel mogen wonen

18 feb

‘Ceres’ is een poëtische EO-documentaire over vier jonge tieners die de kringloop van leven en dood op de boerderij elk op hun eigen manier ervaren. Woensdag 4 maart om 22.55 uur bij de EO op NPO 2

Koen, Sven, Daan en Jeanine wonen op afgelegen Zeeuwse boerderijen en dromen ervan om later boer te worden, net als hun vaders en grootvaders. Er wordt gezaaid en geoogst, er worden dieren geboren en naar de slacht gebracht, jaargetijden komen en gaan. De kinderen zijn dagelijks deel van de onafwendbare kringloop van leven en dood op de boerderij. Maar ze hebben ook hun eigen verlangens, mijmeringen en verdriet. Bij de aanblik van de lege stal vraagt Koen aan God of zijn biggen, nadat ze geslacht zijn, in de hemel mogen wonen. Hij hoopt dat wanneer hij oud is en zelf in de hemel komt, hij herenigd zal worden met al zijn dieren.

De vier tieners zijn nog kind, maar tegelijkertijd doordrongen van de zorgen, regels en uitdagingen die bij het runnen van een boerenbedrijf komen kijken. Dat maakt een toekomst als boer er niet vanzelfsprekender op.

Ceres is niet enkel een film over leven op een boerderij. De documentaire brengt ook een verhaal over dromen, isolatie en opgroeien. Het is een intiem portret van vier kinderen dat de wereld verkent door hun ogen en kijkt naar hun relatie met mens en natuur.

Datum: 18 februari 2020
Auteur: Evangelische Omroep - Sytze Braaksma
Foto: Evangelische Omroep
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: