MENU
Radio als het communicatiemiddel in West-Afrika

Radio als het communicatiemiddel in West-Afrika

23 maa

Radio is in West-Afrika een heel mooi medium om het Evangelie te brengen. In deze overwegend islamitische landen hebben veel mensen nooit geleerd om te lezen of te schrijven. Gemiddeld is vier op de tien inwoners analfabeet, in sommige gebieden ligt dit aantal zelfs nog hoger.

Ook al kunnen veel mensen niet lezen, het zijn wel verhalenvertellers! Tradities worden mondeling van generatie op generatie doorgegeven. In deze luistercultuur wordt een goed verhaal zeer gewaardeerd.

TWR sluit met de uitzendingen aan op deze cultuur van verhalen vertellen. Om moslims bekend te maken met het Evangelie hebben we twee series ontwikkeld: De Weg naar Rechtvaardigheid en De Profeten. In de uitzendingen worden de Bijbelverhalen op volgorde verteld. We beginnen met de schepping en de aartsvaders, en eindigen met Jezus Christus. Uiteindelijk beantwoorden we de vraag hoe een mens rechtvaardig kan staan voor God.

Luistergroepen ontstaan
Luisteraars worden uitgenodigd om telefonisch of via sms vragen te stellen. Dankzij de uitzendingen ontstaan ook luistergroepen. Mensen luisteren samen naar het programma en praten hier vervolgens nog urenlang over door. Deze gesprekken bieden een goede gelegenheid om het Evangelie binnen de moslimgemeenschap te brengen.

‘Bron van inspiratie’
Een Malinese luisteraar laat weten dat radio voor hem de enig bron van informatie is: ‘De Weg naar Rechtvaardigheid is voor ons boeren een heel toegankelijk programma in onze eigen taal. Het heeft me veel advies en bemoediging gegeven waar ik wat aan had. Dankzij dit programma heb ik veel geleerd over het leven van de profeten en het geheim van overwinning voor Gods mensen.’

‘Moslimvrienden stellen me soms vragen over de profeet ‘Isa’ (Jezus). Ik leg hen dan uit dat Jezus veel meer is dan een profeet. Hij is de Zoon van God, gezonden als het enige offer dat wij nodig hebben om van onze zonden gered te worden.’ Dat vertelt Coulibaly A. uit de Malinese plaats Abaradjou. ‘Jullie programma’s zijn mijn bron van inspiratie om deze vragen te beantwoorden. Geef alstublieft meer onderwijs, zodat ik de Heilige Schrift beter leer kennen. Groeten aan jullie team en aan de christenen die bidden voor mijn land in deze moeilijke tijd.’

In landen als Mali en Senegal zijn veel mensen analfabeet. Radio en audiospelers zijn daarom belangrijke communicatiemiddelen om het Evangelie te brengen. Helpt u mee?

- 1 audiospeler voor West-Afrika kost € 20,-
- 5 minuten zendtijd voor West-Afrika kosten € 75,-
- 1 uitzending voor West-Afrika kost € 300,-

Met uw gift biedt u hoop aan christenen én moslims in West-Afrika!
Stort uw gift op: IBAN NL75 INGB 0000 7723 42 o.v.v. Analfabetisme.

Datum: 23 maart 2020
Auteur: Trans World Radio
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.transworldradio.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: