MENU
Koning bezoekt Isala Ziekenhuis in Zwolle

Koning bezoekt Isala Ziekenhuis in Zwolle

30 maa

Zijne Majesteit de Koning heeft vrijdagmiddag 27 maart een bezoek gebracht aan het Isala Ziekenhuis in Zwolle in het kader van de bestrijding van het coronavirus (COVID-19). De Koning sprak tijdens zijn bezoek onder meer met artsen, medewerkers van het crisis coŲrdinatieteam en leden van de Raad van Bestuur, waaronder voorzitter Rob Dillmann, over de manier waarop het regioziekenhuis omgaat met de crisissituatie.

Om goed voorbereid te zijn op de verwachte piek in de toestroom van nieuwe corona-patiŽnten, heeft Isala onder andere maatregelen tegen infecties aangescherpt, de Eerste Hartlonghulp en de Spoedeisende Hulp samengebracht en planbare, niet-acute zorg afgeschaald. Een triagetent is alvast uit voorzorg buiten het ziekenhuis opgesteld om corona-patiŽnten tijdens die verwachte piek vroegtijdig van andere patiŽnten te scheiden, waardoor het besmettingsrisico wordt verkleind.

Tijdens het bezoek van de Koning kwam ook de samenwerking in de regio en met Brabantse ziekenhuizen aan bod. Naast Zwolle heeft de ziekenhuisorganisatie nog vier locaties in Meppel, Steenwijk, Kampen en Heerde. Door centraal beheer worden schaarse middelen zoals mondkapjes naar behoefte uitgegeven in de regio. Om overname-verzoeken van patiŽnten uit Brabant te stroomlijnen, is Isala zogenoemd Buddy-ziekenhuis van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch.

Ook werd de Koning geÔnformeerd over de speciale aandacht die Isala besteedt aan psychosociale bijstand voor patiŽnten, familieleden, artsen en medewerkers. De Koning sprak met verpleegkundigen over de grote impact van het isoleren van de verpleegafdeling op patiŽnten en familieleden. Ook de persoonlijke effecten van de hoge werkdruk op het zorgpersoneel en het verzorgen van ernstig zieke patiŽnten kwamen aan bod.

Door middel van telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin MŠxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden.

Datum: 30 maart 2020
Auteur: Het Koninklijk Huis
Foto: Isala
Website: http://www.koninklijkhuis.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: