MENU
Acute hongersnood voor christenen in Pakistan door coronavirus

Acute hongersnood voor christenen in Pakistan door coronavirus

01 apr

"Gisteravond ging ik hongerig naar bed”, zegt Rehmat, een christelijke bouwvakker uit het netwerk van HVC; “Ik had alleen nog een koekje als avondeten”. In Pakistan zijn veel christenen dagloner. Zij werken per dag en worden ook per dag betaald. Als zij niet werken, liggen ook meteen de inkomsten stil.

Net als Nederland heeft ook Pakistan veel maatregelen genomen om snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het land is grotendeels in lockdown, winkels zijn gesloten, grote bijeenkomsten verboden, scholen dicht en veel bedrijven liggen stil.

Veel christenen hebben geen werk meer en dat betekent acute hongersnood. Ondanks toezeggingen van de overheid, is er nog geen steun beschikbaar voor de arme gezinnen in Pakistan. Ook veel christenen raken in grote problemen. Inmiddels beginnen duizenden gezinnen honger te lijden.

Juist nu wil HVC er voor hen zijn
HVC start samen met lokale kerken en christelijke organisaties een noodhulpactie om christenen te ondersteunen. Inmiddels de voorbereidingen getroffen om maaltijdpakketten uit te kunnen delen. De pakketten bestaan uit onder meer linzen, rijst en meel voor roti’s. Met één pakket helpen we samen een familie een maand lang aan voedsel.

Schoorvoetend doen we een beroep op u
Heeft u, ondanks de situatie waar we ons ook in Nederland in bevinden, wellicht de mogelijkheid om iets te delen met kwetsbare, vervolgde, christenen in Pakistan? U kunt al een overlevingspakket laten uitdelen voor € 45,-. Elk bedrag is welkom! Helpt u een gezin tijdens de coronacrisis?

Ook in de landen rondom Pakistan neemt de nood toe. HVC plant op dit moment ook hulpacties voor andere landen. Medische zorg aan christenen met corona is niet vanzelfsprekend. Waar mogelijk springt HVC bij om de juiste zorg te kunnen betalen.

Wij vragen uw gebed voor de hongersnoden op de diverse plekken op de wereld. Helpt en bidt u mee?
Ga naar de website van HVC via de link onderaan dit item.

Datum: 1 april 2020
Auteur: HVC - Hulpmail
Foto: HVC
Website: http://www.stichtinghvc.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: