MENU
EO BEAM en Leger des Heils in actie voor prostituees

EO BEAM en Leger des Heils in actie voor prostituees

20 apr

EO-jongerenmerk BEAM komt deze week samen met het Leger des Heils in actie voor vrouwen en mannen in de prostitutie. Voor hen is het ‘code rood’ nu ze door de coronacrisis geen inkomsten hebben. “We kunnen iemand met acute nood al volledig steunen met 150 euro,” aldus Maarten Vermeulen, hoofdredacteur van EO BEAM. Doneren kan via Tikkie.

Bij ruim honderd mensen die werken in de prostitutie, is sprake van acute nood. Ze kunnen door de coronacrisis niet meer werken en krijgen geen uitkering. Naast het verlies van inkomsten hebben ze vaak geen dak meer boven hun hoofd. Geïnspireerd door de woorden van Jezus in Mattheüs 25 wil EO BEAM hen helpen; samen met de BEAM-community van duizenden christelijke jongeren. De actie maakt onderdeel uit van de EO Metterdaad-campagne 'Corona raakt ons allemaal'.

Wat wil BEAM bereiken?
BEAM wil zo veel mogelijk vrouwen en mannen in deze noodsituatie helpen en roept op om te doneren. De actie blijkt nu al een succes. De inzamelactie startte vandaag en op dit moment staat de teller al op ruim 11.000 euro. De actie loopt tot en met vrijdag 24 april. Elke dag om 16.00 uur wordt de tussenstand bekendgemaakt op beam.eo.nl/coderood.

Samenwerking Leger des Heils
Het jongerenmerk van de EO werkt tijdens deze actie nauw samen met het Leger des Heils. EO Metterdaad coördineert de inzamelingsactie. Het Leger des Heils zet alles op alles om de situatie van de prostituees goed in beeld te brengen, zodat het gedoneerde geld op de juiste plek terechtkomt. “Het helpt mensen in de prostitutie enorm als ze financiële steun krijgen om in hun eerste levensbehoeften te voorzien”, aldus Maarten Vermeulen. “Denk hierbij aan onderdak, eten, een telefoonkaart of een treinkaartje.”

‘Corona raakt ons allemaal’
EO Metterdaad is een grote noodhulpcampagne gestart onder de naam ‘Corona raakt ons allemaal’. Met deze actie steunen zij projecten in binnen- en buitenland gericht op de gevolgen van het coronavirus. De actie met EO BEAM en het Leger des Heils maakt deel uit van deze noodhulpactie.

Datum: 20 april 2020
Auteur: Evangelische Omroep - Sytze Braaksma
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen - tekening
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: