MENU
Nieuw leven volgens een masterplan

Nieuw leven volgens een masterplan

26 apr

Het is niet moeilijk om onder de indruk te raken van nieuw leven. Nu het lente is, worden we dagelijks verrast door de natuur. Op wonderlijke wijze groeit en bloeit alles weer volop na een periode van kou en schijnbare doodsheid. Bloemen, bomen, vogels… het lijkt wel of de natuur ontploft. Wat een kleuren, geuren en vrolijkheid!

Nieuw leven is boeiend. En dan met name de ontwikkeling ervan. Bijvoorbeeld van een piepklein graankorreltje tot een stevige halm, of van een zaadje tot een grote boom. En het ontstaan en de groei van het menselijk lichaam is helemaal fascinerend...

Als een eicel is bevrucht met een zaadcel, ontstaat er een nieuw leven, een nieuw individu met een eigen identiteit en DNA-structuur. In die eerste cel leeft eigenlijk een compleet nieuw persoon, maar het is slechts één cel die met het blote oog niet eens zichtbaar is. Zodra de samensmelting van de mannelijke en vrouwelijke chromosomen een feit is, gaat de cel zichzelf vermenigvuldigen, niet zomaar in het wilde weg, nee, volgens een heel nauwkeurig plan. Kennelijk zit er in de genen een ongelooflijk ingenieus ‘softwarepakket’ dat deze ontwikkeling regelt.

Onbegrijpelijk
De eerste cel vermenigvuldigt zich eerst naar 2 cellen, vervolgens worden het er 4, dan 8, 16 enzovoort. Dat is een wonder op zich. Waarom doet de cel dit? Hoe weet hij dat dit hét moment is om zich te gaan vermenigvuldigen? Maar het wordt nog onbegrijpelijker. Na verloop van tijd, als er duizenden cellen zijn bijgekomen, komt er zichtbaar structuur in deze ontwikkeling. Sommige cellen groeien uit tot botten, andere tot spieren, weer andere tot bloedvaten, of handen, voeten, ogen, oren. Deze ontwikkeling wordt helemaal gestuurd door het ‘softwarepakket’ dat in die allereerste cel verborgen zat.

Op ingenieuze wijze groeien de verschillende onderdelen van het nieuwe mensje. De timing is perfect. De ontwikkeling van het hart en van de bloedcellen klopt met de groei van de bloedvaten. De ontwikkeling van de ogen, de oren, de mond, alles groeit volgens een ‘masterplan’. De positie van het kniegewricht, de verbindingen van zenuwen en spieren en bloedvaten. Als het hartje gaat kloppen, is het bloed ook aangemaakt en stroomt het door de nieuwe bloedvaten. Over alles is nagedacht. Alles past perfect. Alles klopt.

Wonderen
Wat er vervolgens allemaal gebeurt bij de bevalling, is opnieuw een aaneenschakeling van wonderen. Het volgroeide kindje – dat eerst zuurstof en voedsel kreeg via de navelstreng – kan nu ademhalen en melk drinken. In het hartje sluit de open verbinding tussen de twee boezems zich in korte tijd en er komt een gescheiden bloedsomloop op gang...
Terwijl ik hierover nadenk, besef ik dat ik dit doe met mijn hersenen, die ook een onderdeel van dit proces waren en zo zijn ontstaan.

Nieuw leven
Nieuw leven heeft alles te maken met God. God is onzichtbaar, maar zijn werk, alles wat Hij heeft gemaakt, bewijst dat Hij er is. In de Bijbel, het Woord van God, staat: ‘Want sinds het ontstaan van de wereld is zijn bestaan duidelijk te herkennen uit wat Hij gemaakt heeft.’ We zien zijn Masterplan in de groei van nieuw leven.
En als het leven te maken heeft met God, dan is het van belang om te weten hoe Hij er zelf over denkt en wat zijn bedoeling ermee is. In de Bijbel kunnen we ook lezen dat God een relatie met ons wil. Dat is een allesovertreffend wonder. De Bedenker van het Masterplan wil contact met jou en mij!

Henk-Jan Oudenampsen

Henk-Jan Oudenampsen
Vormgever en uitgever van het goede nieuws online en offline. Volgde opleiding tot medisch analist en was 12 jaar actief in de gezondheidszorg. Stapte over naar uitgeverij Medema en werkte daar 17 jaar als projectmedewerker. Daarna 11 jaar als vormgever bij reclamebureau IDD. Momenteel is hij zelfstandig ondernemer binnen ampsendesign.nl en naar eigen zeggen: vooral opa. Zijn motto: het goede nieuws verspreiden.

Datum: 26 april 2020
Auteur: Henk-Jan Oudenampsen
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen - tekening
Website: http://www.leven.nu

Dit artikel delen:

Meer nieuws: