MENU
Medair biedt hulp na verwoestende brand in Rohingya-kampen

Medair biedt hulp na verwoestende brand in Rohingya-kampen

29 maa

De internationale humanitaire organisatie Medair biedt hulp na de dodelijke brand in vluchtelingenkamp Kutupalong op 22 maart 2021. Medair regelt noodopvang in Camp 8 East in samenwerking met de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) en World Concern.

Vluchtelingenkamp Kutupalong biedt onderdak aan meer dan 600.000 Rohingya. Op het moment van schrijven zijn 45.000 mensen getroffen door de brand. Minstens 15 mensen kwamen om, 560 raakten gewond en nog 400 mensen worden vermist.

"Dit is een verwoestende slag voor een volk dat al zoveel heeft geleden", zegt Rachel Hirons, Medair's Country Director in Bangladesh. ďOnze focus ligt op het onmiddellijk hulp bieden aan gezinnen die hun huis zijn kwijtgeraakt. Nu het moesson- en cycloonseizoen voor de deur staat, is er geen tijd te verliezen."

De behoefte aan onderdakmaterialen en hygiŽneproducten is extreem groot na de brand. Medair voorziet gezinnen van pakketten met essentiŽle items zoals bamboe, zeildoek, touwen, dekens en muskietennetten, om zo snel en veilig mogelijk weer onderkomens op te kunnen bouwen.

De Rohingya-crisis in Bangladesh begon toen Rohingya-families in augustus 2017 het gruwelijke geweld in de staat Rakhine, Myanmar ontvluchtten. Voor veel vluchtelingen is dit de tweede keer dat ze alles kwijt zijn wat ze bezaten.

Medair is sinds september 2017 aanwezig in Bangladesh en biedt hulp aan Rohingya-vluchtelingen. Onze inspanningen zijn gericht op onderdak, gezondheidszorg en ernstig ondervoede kinderen en moeders.

Datum: 29 maart 2021
Auteur: Medair
Foto: Medair
Website: https://www.medair.org/nl/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: