MENU
Missie VONK: een nachtelijk sponsorevenement over geloof delen wereldwijd

Missie VONK: een nachtelijk sponsorevenement over geloof delen wereldwijd

07 apr

In de nacht van 28 op 29 mei organiseert Verre Naasten de 5e editie van het evenement Missie VONK, een nachtelijk sponsorevenement rond het thema ‘geloof delen wereldwijd’. Tijdens deze corona editie van Missie VONK stappen deelnemers 12 uur lang in de schoenen van evangelisten wereldwijd en ervaren via verschillende opdrachten hoe uitdagend geloof delen is.

Aan de 5e editie van Missie VONK doen al ruim 35 teams mee, waaronder teams die al aan eerdere edities hebben meegedaan.
“Missie VONK richt zich op alle christenen in Nederland “ vertelt Lisette Vossebelt, medewerker Communicatie en Fondsenwerving van Verre Naasten. “Als landelijke mission-organisatie, willen we zo het mission-werk dichterbij christenen brengen door mensen zélf te laten ervaren wat evangelisten wereldwijd meemaken. Daarom dagen wij christenen uit om mee te doen met een team, bestaande uit 4 personen. Geloof delen wereldwijd doe je immers samen en tegelijkertijd is het zo een mooie teambuildingsactie voor de kerk, familie, vriendengroep, sportteam of als collega’s.”

“We planden dit evenement bewust in het weekend na Pinksteren; het evenement draait om geloof delen wereldwijd, hoe houd je het vuur van Pinksteren brandend?” aldus Lisette. “Tijdens Missie VONK gaan we daar inhoudelijk op in en testen we de teams op eigenschappen die je als evangelist nodig hebt, zoals lef, moed, creativiteit en doorzettingsvermogen. Veel van de evangelisten die we steunen, werken onder moeilijke omstandigheden. Hun boodschap is niet altijd gewenst, soms worden ze zelfs bedreigd of mishandeld. En toch zetten ze door! Die inspiratie en passie voor het geloof geven we graag door, ook tijdens dit evenement.”

Deelnemers aan Missie VONK laten zich voor hun prestatie sponsoren, het streefbedrag is €50.000. De opbrengst gaat naar het werk van evangelisten wereldwijd. Inmiddels hebben er al meer dan 30 teams zich aangemeld. Missie VONK is van 28 op 29 mei van 20.00-08.00 uur en jij kunt ook meedoen vanuit je eigen tuin, sportveld of kerkplein. Opgeven kan via www.missievonk.nl.

Datum: 7 april 2021
Auteur: Verre Naasten - Lisette Vossebelt
Foto: Videostill YouTube
Website: http://www.missievonk.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

19 mei 2016 Verre Naasten organiseert 1e editie Missie VONK

Meer nieuws: