MENU
Met de wereldkerk op weg naar Pinksteren

Met de wereldkerk op weg naar Pinksteren

19 apr

Zaterdagavond 15 mei organiseert de GZB een online reis door de wereldkerk. Dit is de start van een bijzondere pinkstercampagne met als thema ‘Houd het vuur brandend’.

Vuur staat voor warmte, voor gezelligheid, voor energie. Juist dat hebben we de afgelopen periode vaak gemist. We verlangen ernaar om elkaar te ontmoeten, ook als kerk. Vuur staat ook voor geloof, voor de Geest. Dat is nodig om samen weer aangewakkerd te worden en te horen hoe God met Zijn Geest werkt in deze wereld. De GZB nodigt gemeenten uit om met de wereldkerk op weg te gaan naar Pinksteren. Om het vuur van het geloof te laten aansteken en zelf ook door te geven.

Challenge ‘Youth on Fire’ – www.gzb.nl/youthonfire
Zaterdagmiddag 15 mei start (via een livestream) de challenge ‘Youth on Fire’. Door middel van creatieve en sportieve opdrachten worden kinderen en jongeren uitgedaagd ‘om het vuur brandend’ te houden. ’s Avonds volgt de uitslag tijdens een miniconcert met Marcel Zimmer (19.15-19.45 uur).
De challenge kan ook later (in de week voor Pinksteren) worden uitgevoerd. Een mooie kans om juist kinderen en jongeren in de gemeente aan te vuren en bij zending te betrekken!

Online GZB-event zaterdagavond 15 mei – www.gzb.nl/event
Zaterdagavond 15 mei wordt het vuur vanuit de wereldkerk aangestoken tijdens een online
event (start 20.00 uur). Reis mee naar Indonesië, Costa Rica, Zuid-Soedan, Libanon en
Bosnië en Herzegovina en laat u inspireren door verhalen die laten zien hoe God wereldwijd
werkt. Ook de kerk in Nederland doet natuurlijk mee!

Bidden en Bijbellezen met de wereldkerk – www.gzb.nl/gebedsweek
Hoe brandt het vuur in ons leven en hoe geven we dat door? In de week voor Pinksteren biedt de GZB materiaal aan om persoonlijk en in kleine groepjes (verbonden met de wereldkerk) de Bijbel te lezen en met elkaar te bidden. Op woensdagavond 19 mei bent u van harte welkom voor een online gebedsbijeenkomst met enkele gasten uit de wereldkerk.

Maar er zijn nog veel meer activiteiten. Zendingscommissies verkopen prachtige bossen gerbera’s. Overal in het land fietsen of lopen mensen zich het vuur uit de sloffen voor de zending. Kinderen kunnen meedoen met een kleurwedstrijd. Maar één van de hoogtepunten is toch wel het online event dat de GZB zaterdagavond 15 mei organiseert. Kijk voor meer informatie en om u aan te melden op www.gzb.nl/pinkstercampagne.

Datum: 19 april 2021
Auteur: GZB - Gerdi van Eck
Website: http://www.gzb.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Geven
15 jul

Geven meer