Spanning in Israel loopt verder op

Amir Tsarfati: Het Israëlische leger (de IDF) heeft de operatie ‘Guardian of the Walls’ gestart te midden van vergeldingsacties tegen Hamas in de afgelopen 24 uur. Diverse posities van waaruit terreuracties worden ondernomen, zijn vernietigd en er worden voortdurende acties gestart om het vermogen van Hamas om raketten te lanceren te verkleinen.

Jesaja 62: 6-7

Ik heb wachters op uw muren gezet, o Jeruzalem;

Ze zullen nooit hun mond houden, dag of nacht.

U die de Heer noemt, zwijg niet,

En geef Hem geen rust totdat Hij vaststelt

En totdat Hij Jeruzalem tot een lof op aarde maakt.

Luchtaanvallen, raketten, afweersysteem – dinsdag was het onrustig in Israël te midden van de chaos aan het einde van de Ramadan. Israëlische Arabieren nemen deel aan rellen in het hele land. Terwijl de spanning blijft toenemen, heeft de IDF haar militaire paraatheid opgevoerd, ter voorbereiding op meer aanvallen op het terroristische regime dat verantwoordelijk is voor het geweld, Hamas, dat wordt gesponsord door Iran.

De IDF heeft vanaf dinsdag ‘Operation Guardian of the Walls’ geïmplementeerd, specifiek gericht op voortdurende luchtaanvallen op de Gazastrook. Zelfs de beruchte F-35-straaljagers van de Joodse staat hebben deelgenomen aan de aanvallen. In Gaza zijn de afgelopen 24 uur al verschillende gebouwen verwoest, waar vaak bekende terroristen zijn ondergebracht. Israël heeft maatregelen genomen om burgers te waarschuwen gebouwen te evacueren voordat ze zwaar het doelwit zijn.

Uiteindelijk, volgens een woordvoerder van de IDF, is het doel van Operatie Guardian of the Walls om de raketlanceringsvaardigheden van Hamas te minimaliseren. Het lijdt geen twijfel hoe belangrijk dit zou zijn, aangezien Hamas nu honderden raketten heeft afgevuurd, met ten minste twee Israëlische doden tot gevolg. Er zijn ook andere verwondingen gemeld.

Videobeelden cirkelden overal op sociale media en laten zien hoe actief de Iron Dome van Israël is geweest en honderden raketten in de lucht heeft geëlimineerd. Een spervuur ​​van raketten dat dinsdagavond op Tel Aviv was gericht, bestond uit ongeveer 130 raketten. Als reactie hierop heeft de IDF al luchtaanvallen op terroristische entiteiten in Gaza hervat.

Ben Gurion Airport is officieel gesloten en de IDF heeft laten doorschemeren dat het nog een aantal dagen van conflict verwacht.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Amir Tsarfati – Behold Israel
© Henk-Jan Oudenampsen
12-05-2021
Buitenland
https://www.beholdisrael.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies