MENU
Voordewind ontvangt onderscheiding voor zijn inzet voor Israel

Voordewind ontvangt onderscheiding voor zijn inzet voor Israel

03 jun

Op woensdag 2 juni ontving oud-Kamerlid JoŽl Voordewind uit hande van Christenen voor IsraŽl de ĎKarel van Oordt-awardí. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die zich voor langere tijd hebben ingezet voor IsraŽl. Dankzij de inspanningen van Voordewind besloot de Tweede Kamer in 2018 om de directe subsidies door Nederland aan de Palestijnse Autoriteit (PA) volledig stop te zetten.

De PA keert immers royale bonussen uit aan (nabestaanden van) terroristen die Joden hebben vermoord, en weigerde ondanks herhaaldelijke verzoeken daarmee te stoppen. Toen Voordewind begin 2020 in IsraŽl was met de voltallige ChristenUnie-fractie, was hij om die reden niet welkom bij de Palestijnse Autoriteit in Ramallah.

Daarnaast zette JoŽl Voordewind zich veertien jaar lang in om Nederlands subsidiegeld vrij te maken voor verzoeningsprojecten zoals de organisatie Aleh (ADI), Seeds of Hope (van de christen-Arabier Tass Saada) en allerlei andere instellingen die de toenadering tussen Joden en Arabieren bevorderen. Ook kaartte hij (samen met de SGP) regelmatig het onrecht aan van de etikettering van producten uit Judea en Samaria die verkocht worden door het IsraŽl Producten Centrum.

Datum: 3 juni 2021
Auteur: Christenen voor Israel
Foto: Christenen voor Israel
Website: http://www.christenenvoorisrael.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: