MENU
EH Studenten maken sociale impact in Amersfoort

EH Studenten maken sociale impact in Amersfoort

09 jun

Op donderdag 24 en vrijdag 25 juni zetten studenten en medewerkers van de Evangelische Hogeschool zich in voor maatschappelijk relevante projecten in Amersfoort. Tijdens de EH Impact Day gaan ze aan de slag bij organisaties die aan allerlei grote klussen niet toekomen.

Studenten en docenten nemen hieraan deel verdeeld in kleine groepen over een tiental locaties om coronaproof hulp te bieden. Tegelijk is hieraan een sponsoractie in het eigen netwerk van de studenten gekoppeld om het niet gesubsidieerde vormingsonderwijs van de EH financieel mogelijk te maken voor nieuwe aanmeldingen.

Jaarlijks studeren rond de 150 jongeren aan de EH. Een bijzondere hogeschool die vormingsonderwijs biedt. Twee derde van hen kiest voor het EH-Basisjaar, een fulltime tussenjaar ter voorbereiding op een studie aan het hbo of de universiteit. Het andere deel doet het EH-Traject, een opleiding van vijf maanden, van februari tot juli, voor jongeren die behoefte hebben aan een heroriŽntatie op hun toekomst. Beide opleidingen zijn een mix van onder andere persoonlijke ontwikkeling, geloofsontwikkeling en studiekeuze vanuit Bijbels fundament. De EH is niet gesubsidieerd door de overheid vanwege dit vormingsonderwijs en functioneert geheel op basis van fondswerving. Een waardevolle investering voor de maatschappij in de toekomst van jongeren met talent.

Het grootste deel van de fondsenwerving komt vanuit particulieren en bedrijven, die het belang van persoonlijke vorming en maartschappelijke betrokkenheid heel belangrijk vinden voor de toekomst van onze samenleving. Met de EH Impact Day 2021 wordt dit concreet zichtbaar. Tijdens deze tweemaal 12 uur inzet zal gewerkt worden aan de volgende projecten:

- een grote schoonmaak van de huiskamer van BijBosshardt en keuken van de EmmaŁskerk in het Soesterkwartier
- Een grote schilderactie voor het pand van Motiva straatadvocaten - en maaltijden voorbereiden voor de dak Ė en thuislozen
- hulp aan de Kledingbank, Speelgoedbank en aan de Stichting Elisabeth Groen
- sport en spel bij KVVA in het Soesterkwartier en opknappen van doelen en kleedkamers
- Afvalsafari Keischoon033 in de wijk en rondom Dierentuin Amersfoort

Met de EH Impact Day 2021 wordt aan de colleges over themaís als sociale gerechtigheid, duurzaamheid en het navolgen van Jezus een praktisch vervolg gegeven door in kleine groepen zelf de handen uit de mouwen te steken voor anderen. In samenwerking met Projecthuizen.nl verbindt de EH ondernemers, bewoners, onderwijs en het maatschappelijk veld met elkaar om samen betekenisvol verschil te kunnen maken.

Datum: 9 juni 2021
Auteur: Evangelische Hogeschool - Gerard Bijkerk
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.eh.nl

Dit artikel delen: