MENU
EH start met cursus voor mbo-ers

EH start met cursus voor mbo-ers

29 jun

In september start een nieuwe EH-opleiding voor werkende mbo-ers. We ervaren dat de behoefte onder jongeren zeer groot is. Al meer dan 45 jaar is de Evangelische Hogeschool een belangrijke basis in het leven van veel christelijke jongeren. Voorheen was de EH alleen toegankelijk voor jongeren met een havo- of vwo-diploma, maar daar komt nu verandering in.

“We zien en ervaren dat veel jongeren worstelen met vragen als: Hoe maak je keuzes in een wereld waar de mogelijkheden onbeperkt lijken? Je wilt niets missen, terwijl je ook niet alles kunt doen. Wat vind jij belangrijk en wat is de juiste keuze? Welke rol speelt het geloof in jouw leven? Op de EH helpen we studenten om steviger in het leven te staan; ze leren wie ze zijn en ze gaan op zoek naar wat voor hen echt belangrijk is. Deze belangrijke basis voor het leven willen we aan iedereen geven. Daarom ben ik er blij dat na een succesvolle pilot in september de EH M-Route van start gaat”, aldus Els van Dijk, directeur van de EH.

Afgelopen jaar hebben we door middel van een pilot getest of de nieuwe opleiding past en aansluit bij de leefwereld van mbo-studenten. De waarde en impact van de EH blijkt uit de verhalen van de pilot studenten:

"De EH is echt de beste basis voor je leven en de M-Route is zeker een aanrader. Het vlammetje voor het leven en voor God is voor mij weer gaan branden." - Dianne (22)

“De EH heeft mij veel meer inzichten gegeven in wat wel bij mij past. Ik ben nu veel zekerder van mijn zaak.” - Rosalie (21)

"Wat ik het allerbelangrijkst vind, is om te ontdekken wat God wil dat ik ga doen. Vragen over het geloof heb ik altijd heel interessant gevonden en ik ben blij dat hier tijdens de M-Route veel ruimte voor is." - Lotte (18)

Iedereen die net klaar is met zijn mbo of al een tijdje geleden is afgestudeerd kan na de zomer starten met de EH M-Route. Gedurende 10 cursusdagen nemen we studenten mee in diverse onderwerpen die de basis vormen van de EH. Deze onderwerpen komen aan bod in de vorm van vragen als: Wie ben ik?; Wat past bij mij?; Hoe breng ik mijn geloof in de praktijk?; Hoe ga ik met anderen om?; Hoe sta ik in mijn werk?; Hoe zie ik de toekomst? Dit zijn belangrijke en levensvormende vragen, waar wij met elkaar antwoorden op hopen te kunnen geven.

Datum: 29 juni 2021
Auteur: Evangelische Hogeschool
Foto: Videostill - EH
Website: http://www.eh.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: