MENU
Mirjam Bikker hoopvol over actie tegen seksuele uitbuiting

Mirjam Bikker hoopvol over actie tegen seksuele uitbuiting

30 jun

Elk jaar zijn er meer dan 1300 minderjarigen slachtoffer van seksuele uitbuiting. 1300 kinderen, laat het even op je inwerken. En het verschrikkelijke is dat daders niet gepakt worden. Sterker, het aantal slachtoffers loopt op en meer vervolgingen blijven uit. Er zijn nog geen 10 veroordelingen van klanten per jaar. Dat moet echt anders.

Seksuele uitbuiting en misbruik begint vaak online. Daarom is het essentieel dat het kabinet nu actie onderneemt om kinderen beter te beschermen tegen online seksuele uitbuiting. Vorig jaar heeft Stieneke van der Graaf hier ook al aandacht voor gevraagd maar tot nu toe heeft het kabinet hier te weinig in gedaan. Daarom heb ik opnieuw samen met mijn college Attje Kuiken van de PvdA een voorstel gedaan om seksuele uitbuiting via internet tegen te gaan.

Concreet moeten we klanten onderscheppen door met lokprofielen en webcrawlers te werken. Webcrawlers zijn soort zoekmachines die worden ingezet om online op een onderwerp te screenen. In dit geval kunnen sites naar boven komen waarop minderjarigen worden aangeboden voor seks.

We moeten er alles aan doen om klanten online op te sporen en aan te pakken, dat gebeurt nu nog echt te weinig. Daarom hebben wij het kabinet gevraagd om uiterlijk in het najaar aan de slag te gaan met lokprofielen en webcrawlers. Ons voorstel kreeg vandaag steun van een meerderheid van de Kamer. Dat stemt mij hoopvol zo dragen we bij aan het stoppen van de daders en voorkomen we zo veel mogelijk nieuwe slachtoffers.

Datum: 30 juni 2021
Auteur: Christenunie - Mirjam Bikker
Foto: Toff-fotografie - Tobias Huizing
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: