MENU
Mensenkinderen: Help mee om pesten te voorkomen

Mensenkinderen: Help mee om pesten te voorkomen

09 aug

Kinderen kunnen onderling heel erg hard zijn voor elkaar. Wanneer een klasgenootje er iets anders uitziet of zich iets anders gedraagt wordt hij al snel uitgelachten en gepest. Irina weet daar alles van. Zij komt zonder rugtas op school. Haar alleenstaande moeder is zo arm dat ze zelfs geen geld heeft voor een paar schriften en pennen, laat staan voor een rugtas. Dat valt natuurlijk op met als gevolg dat andere kinderen Irina belachelijk maken.

Om te voorkomen dat kinderen als Irina gepest en uitgelachen worden, gaat Mensenkinderen ze helpen. We zorgen ervoor dat ze geen buitenbeentjes meer zijn. We geven ze een rugtas vol met spullen die ze op school nodig hebben: pennen, schriften, (kleur)potloden, tekenschriften, schaar, liniaal etc.. Ze gaan dan niet langer met lood in de schoenen naar school, maar ze zijn blij en opgewekt. Zoín rugtas vol met schoolspullen kan voor een kind in MoldaviŽ, maar ook in het arme ArmeniŽ een wereld van verschil maken!

Help ons alstublieft mee. Want dit jaar is de hulp extra hard nodig omdat door de corona-perikelen veel gezinnen in diepe armoede zijn beland; zij kunnen de schoolspullen van hun kinderen absoluut niet betalen. Mensenkinderen wil ervoor zorgen dat kinderen daar niet de dupe van worden en gepest worden. We schieten hen te hulp en zorgen ervoor dat kinderen als Irina een goede start kunnen maken. Reken maar dat zij en ook de ouders er blij mee zijn!

Een rugtas met schoolspullen kost Ä 25,-. De schoolpakketten worden ter plekke gekocht. Op deze manier steunt u met uw gift ook de lokale economie.

Over Mensenkinderen
Wanneer mensen in plotselinge nood terecht komen, zet Mensenkinderen alles in het werk om in de noodzakelijke basisbehoeften te voorzien zoals voedsel, een gezonde en veilige plek om te wonen, warmte en kleding. Mensenkinderen is in navolging van Jezus Christus (Mattheus 9: 35-36) bewogen met de allerarmsten in AlbaniŽ, ArmeniŽ en MoldaviŽ en wil hulp bieden door mensen in Nederland bewust te maken van de grote nood en zorgen dat zij betrokken raken bij het werk van Mensenkinderen zodat de allerarmsten gesteund en bemoedigd worden door de Blijde Boodschap en barmhartige daden.

Datum: 9 augustus 2021
Auteur: Mensenkinderen - Jolanda Heldoorn
Foto: Mensenkinderen
Website: http://www.mensenkinderen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: