MENU
De droom van Jennifer Bakker komt uit: opening creatieve school I AM

De droom van Jennifer Bakker komt uit: opening creatieve school I AM

13 aug

Zondag 29 augustus 2021 is de feestelijke opening van de creatieve school I AM in Credo Church Amsterdam. Hiermee gaat een langverwachte droom van Jennifer Bakker en vele anderen in vervulling.

In een fulltime opleiding van een jaar zullen jongeren van 17 tot en met 30 jaar getraind worden op het gebied van dans, theater of beeldende kunst en hun relatie met God verdiepen. Het onderwijs wordt gegeven door gepassioneerde en professionele docenten, medewerkers en coaches, die dolgraag willen dat deze jongeren excelleren in hun creatieve talent. Door middel van de lessen, maar ook door de sociaal-maatschappelijke projecten en outreaches die plaats zullen vinden.

Kunstenares Jennifer Bakker is een van de oprichters van de Intuitive Arts Movement (I AM), een christelijke kunstopleiding die God en kunstmaken (weer) wil samen brengen. In augustus 2021 hopen Jennifer en haar collega’s van start te gaan met de eerste lichting studenten. Jennifer vertelt hieronder meer over I AM en waar het voor staat.
Intuitive of intuītief staat in de naam van de school vooraan. Dat is niet voor niets. Het is een van de speerpunten van de school en van groot belang bij het maken van kunst, vaak in combinatie met de technieken en kennis die een kunstenaar heeft. Jennifer zegt hierover: “Intuītieve kunst is door God geīnspireerde kunst maken of kunst maken onder leiding van de Heilige Geest. God is de bron van alle creativiteit. Hij is de grote Creator. Ik geloof dat er een samenwerking is tussen de Heilige Geest en de kunstenaar. Zowel de leiding van de Heilige Geest als de techniek van de kunstenaar kunnen bijdragen tot het maken van een kunstwerk.”

Datum: 13 augustus 2021
Auteur: Ineke Marsman-Polhuijs
Website: http://www.ia-movement.eu

Dit artikel delen:

Meer nieuws: