MENU
Nieuw en uniek bijbelstudiemateriaal voor kringen

Nieuw en uniek bijbelstudiemateriaal voor kringen

28 aug

Er is nieuw en uniek bijbelstudiemateriaal voor kringen beschikbaar over het leven van Jezus! De christelijke tv-zender Family7, heeft samen met Henk Stoorvogel bijbelstudiemateriaal voor kringen ontwikkeld, dat bestaat uit een 12-delige videoserie met gespreksvragen over het leven van Jezus!

Bijbelstudie en gespreksvragen
De serie gaat over het volgen van Jezus en is uitermate geschikt om te behandelen voor bijbelstudiegroepen in kerken, gemeentegroeigroepen, (studenten)verenigingen en met groepen vrienden.
Je kijkt met elkaar naar de aflevering van 25 minuten. Vervolgens gebruik je de gespreksvragen bij het bespreken van elke aflevering. Deze vragen kan je downloaden via Family7.nl/JezusLeven

Jezus Leven, volgen in het ritme van de Rabbi
In deze videoserie ‘Jezus Leven’, die is gebaseerd op het gelijknamige boek, neemt Henk Stoorvogel je mee in het leven van Jezus op aarde. We willen Jezus volgen en steeds meer op Hem gaan lijken. Maar, hoe leefde Jezus dan? Hoe zagen Zijn dagen eruit? Hoe kan het dat Hij zó geliefd en tegelijkertijd zó gehaat werd? En als Hij in deze tijd zou leven, zouden wij Hem dan ook volgen? En tot waar?

Door de Bijbel te laten spreken, het speelveld van Jezus’ leven te beschrijven en de situaties in beeld te laten zien, wordt het leven van Jezus op een unieke en nieuwe wijze getoond. Maar deze serie gaat verder. Je kan het zien als een training om je geestelijke conditie op te bouwen, zodat je zelf – met vallen op opstaan - kan volgen in het ritme van rabbi Jezus.

Verdieping
Elke aflevering bestaat uit twee onderdelen. In de eerste sessie spreekt Henk Stoorvogel over situaties uit het leven van Jezus en zijn discipelen. Hierbij geeft Henk telkens een voorbeeld van een inspirerend persoon die leefde in de voetsporen van Jezus. In het tweede gedeelte gaat Henk in gesprek met Marco Ketel. In dit gesprek gaan zij verdiepend in op elke sessie, ontdek je hoe Henk zelf stappen heeft genomen in het het volgen Jezus en leer jij zelf om in het ritme van Rabbi Jezus, Hem te volgen.

Bekijk hier de promo, zodat je een goede indruk krijgt van de serie.
Afleveringen
De afleveringen worden vanaf 3 oktober 2021 elke zondagavond uitgezonden om 19:30u bij Family7 en zijn ná elke uitzending online te bekijken via Family7+.

03-okt Afl. 1 Rabbi, waar logeert u?
10-okt Afl. 2 De wachtende rabbi
17-okt Afl. 3 Jezus van Kafarnaüm
24-okt Afl. 4 Jezus Meestercommunicator
31-okt Afl. 5 24 uur uit het leven van Jezus (1)
07-nov Afl. 6 24 uur uit het leven van Jezus (2)
14-nov Afl. 7 Crisis in Kafarnaüm
21-nov Afl. 8 De kracht van een kruimel
28-nov Afl. 9 Voor de poort van de hel
05-dec Afl. 10 Jezus’ beste vriend…
12-dec Afl. 11 De langste dag…
19-dec Afl. 12 Ik ben bij je

Kosten
De serie kan je via je tv-provider op televisie bekijken. Als je Family7 niet op televisie beschikbaar hebt, of als je op een later tijdstip wil kijken, dan kan je online kijken via Family7+. Een abonnement kost hier 3,- per maand. De gespreksvragen zijn gratis als download beschikbaar.

Deze serie behandelen in je gemeente
Ben je enthousiast en lijkt het jou ook leuk om deze serie te behandelen op jouw kring of in je gemeente? Dan horen wij dat graag! Kijk voor meer informatie op Family7.nl/JezusLeven.

Over Henk Stoorvogel & Marco Ketel
Henk Stoorvogel is ondernemer, voormalig voorganger van de VEZ Zwolle en oprichter van de 4e Musketier. Hij schreef diverse boeken, waaronder de titel Jezus Leven, welke de basis vormt voor deze serie. Marco Ketel is ondernemer en enthousiast volgeling van Jezus. Hij presenteert voor Family7 het programma Jezus Leven.

Family7
Family7 is een christelijke televisiezender en kan je op televisie bekijken via Ziggo 230, KPN 78, Solcon 300, Telfort 78, XS4ALL 78 e.v.a. Voor alle andere aanbieders en het uitzendgebied kijk je op: www.family7.nl
Via Family7+ kan je live tv kijken én alle programma’s on demand terugkijken: www.family7.nl/plus

Datum: 28 augustus 2021
Auteur: Family7 - Alfred van der Heide
Foto: Family7 - Arend Jan Westerik
Website: http://www.family7.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: