MENU
Koning neemt nieuwe Bijbel in ontvangst

Koning neemt nieuwe Bijbel in ontvangst

06 sep

Woensdag 13 oktober verschijnt DV de NBV21. Het eerste exemplaar van deze vernieuwde bijbelvertaling wordt ’s middags aangeboden aan koning Willem-Alexander door directeur Rieuwerd Buitenwerf van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG). De overhandiging vindt plaats tijdens de feestelijke presentatie van de NBV21 in de Grote Kerk in Den Haag.

‘De NBV21 is de nieuwe Bijbel voor de 21e eeuw’, aldus Buitenwerf. ‘Daarom zijn we vereerd dat onze beschermheer, Zijne Majesteit de Koning, deze Bijbel in ontvangst wil nemen. De Bijbel is voor veel mensen een boek met een diepe betekenis. Het boek vormt de bron van de Joodse en christelijke geloofstradities, en is daarnaast van grote betekenis voor onze cultuur.’

De NBV21
De NBV21 is de opvolger van de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV), de meest gebruikte Bijbel in Nederland en Vlaanderen. In de NBV21 is de feedback van duizenden betrokken bijbellezers benut en zijn nieuwe inzichten verwerkt.

Programma, livestream en tv
Rond de overhandiging van de Bijbel aan de koning is er een gevarieerd programma dat gepresenteerd wordt door Giovanca Ostiana. Onder meer zal radiomaker Chris Kijne een gedeelte uit de Bijbel voordragen. Ook is er een korte terugblik op het project en aandacht voor de Bijbel in de kunst. Dit alles wordt omlijst door muziek. Om uitdrukking te geven aan het bijzondere belang van de Bijbel in Nederlandse geloofstradities zal de Bijbel uitgereikt worden aan een vertegenwoordiging van kerken. Het hele programma is via een livestream te volgen en de EO maakt tv-opnamen.

Naast de introductie van de NBV21 op 13 oktober in Den Haag wordt op 23 oktober in Mechelen een viering georganiseerd om de NBV21 te introduceren in Vlaanderen.

Datum: 6 september 2021
Auteur: Bijbelgenootschap - Peter Siebe
Foto: © RVD - Paul Tolenaar
Website: http://www.bijbelgenootschap.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: