Grote humanitaire crisis in Jemen

Terwijl de situatie in Afghanistan het wereldnieuws domineert, vindt vandaag de dag de grootste humanitaire crisis ter wereld plaats in Jemen. Door een gewapend conflict sinds 2015 verlieten ruim vier miljoen Jemenieten hun huizen. De economie is volledig ingestort waardoor 80% van de bevolking onder de armoedegrens leeft. Zo’n 16 miljoen Jemenieten hebben voedselonzekerheid. Terwijl het conflict doorgaat, nemen de noden van de families in Jemen alleen maar toe.

Hoe je kan helpen

Sinds 2020 is Medair actief in Jemen. Met jouw steun gaat Medair door met het bieden van levensreddende gezondheidszorg en voedselvoorzieningen voor ondervoede moeders en kinderen. We zorgen voor bronnen van veilig drinkwater en geven mensen voorlichting over hygiëne, gezondheid en voeding. Jouw gift maakt het mede mogelijk om met noodhulp kwetsbare families in Jemen te bereiken.

Vanavond Jemen op TV via EO Metterdaad

Samen met drie andere noodhulporganisaties vraagt Medair aandacht van 21 augustus tot en met 21 september 2021 voor de erbarmelijke situatie in Jemen. EO Metterdaad maakte vijf TV-afleveringen in samenwerking met ZOA, Adra en Medair.

In de uitzending vanavond (zaterdag 11 september 17:35 uur) en morgen (zondag 11.30 uur) op NPO2 komt Marwah Mohammed aan het woord. Zij is een alleenstaande moeder in Nederland en was apotheker in Jemen. Zes jaar geleden vluchtte ze met haar jonge baby uit Jemen. Bekijk de uitzending >>>

Hoe wilt u concreet helpen?

€ 21 Hygienepakket voor vrouwen met o.a. tandpasta, zeep en maandverband.

€ 42 Hygienepakket voor gezinnen met o.a. zeep, emmer en jerrycan.

€ 63 Maandsalaris van een Medair-gezondheidsmedewerker.

€ 84 Herstelbehandeling voor een kind dat lijdt aan acute ondervoeding.

€ 105 Doorverwijziging ernstig ondervoed kind naar stabilisatiecentrum.

De genoemde bedragen zijn indicatief. We danken u bij voorbaat voor uw gift namens de getroffenen en het noodhulpteam ter plaatse.

JA, ik help de Jemenieten met mijn gift!

Medair
Medair
11-09-2021
Hulpverlening
https://www.medair.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies