MENU
Meer dan 200 kinderen in armoede vinden nieuwe sponsor tijdens actieweek

Meer dan 200 kinderen in armoede vinden nieuwe sponsor tijdens actieweek

17 okt

Maar liefst 200 kinderen in armoede hebben een nieuwe sponsor gevonden tijdens de actieweek ‘Back to School’ van Groot Nieuws Radio en Compassion. Daarmee krijgen zij de hoop op een toekomst zonder armoede.

Vrijdagavond werd tijdens de uitzending op Groot Nieuws Radio officieel bekend gemaakt dat 193 kinderen tijdens de actieweek van 11 tot en met 15 oktober een nieuwe sponsor hebben gevonden, waarna het aantal al snel opliep naar meer dan 200 kinderen.

“Deze week hebben we verhalen gehoord van kinderen in extreme armoede”, vertelt directeur Wilfred Hardeman. “De schrijnende situaties van kinderen zonder eten, drinken of een leven vol geweld hebben ons geraakt. Samen met onze luisteraars hebben we het verschil gemaakt voor meer dan 200 kinderen en hun gezinnen.”

Kinderen in armoede zijn door de coronapandemie nog kwetsbaarder geworden dan ze al waren. Veel kinderen kunnen door de coronamaatregelen niet meer naar school. Geweld, misbruik en uitbuiting zijn toegenomen. De actie Back to School werd in het leven geroepen om voor zoveel mogelijk kinderen een sponsor te vinden.

Door een maandelijkse bijdrage krijgt een kind de kans om zich fysiek en emotioneel gezond te ontwikkelen. Het kind krijgt de kans om naar school te gaan, bouwt vriendschappen op en maakt kennis met het Evangelie. Dit gebeurt binnen de veilige muren van het Compassion-project, dat gerund wordt door medewerkers en gemeenteleden van een lokale kerk.

Datum: 17 oktober 2021
Auteur: Groot Nieuws Radio- Joelle Kole
Foto: Groot Nieuws Radio
Website: http://www.grootnieuwsradio.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: