MENU
GlobalRize lanceert unieke cursus: Walk with Jesus

GlobalRize lanceert unieke cursus: Walk with Jesus

21 okt

Jezus volgen, wat houdt dat in? Hoe geef je bidden en bijbellezen een plaats in je dagelijkse bestaan; welke keuzes maak je als christen? Wat is het werk van de Heilige Geest? Deze vragen en andere komen uitgebreid langs in onze discipelschapscursus Walk with Jesus, die we onlangs lanceerden.

De cursus is bedoeld voor christenen die willen groeien in hun geloof. Uniek aan de cursus is dat deelnemers de cursus samen met een buddy doen: een vriend(in), familielid, partner of iemand uit de kerk. Op deze manier geeft een cursist het geleerde meteen door en coacht hij of zij een ander om als discipel van Jezus te gaan leven.

Lang oplopen
Het afgelopen jaar hebben we geëxperimenteerd met een voorloper van de cursus. Wat zijn de ervaringen van de mentoren (e-coaches)?
Een van onze mentoren, Elsa, zegt: ‘Het buddy-systeem vind ik het mooiste aan de cursus. Wat de cursist zelf ontdekt in de Bijbel, geeft ze gelijk door aan iemand anders. Ik hoor regelmatig dat ze door het delen de Bijbel zelf beter gaan begrijpen en groeien in zelfvertrouwen.’ Een andere ervaren mentor, Karel, vertelt dat een buddy tot geloofszekerheid kwam door de begeleiding van de cursist met wie hij de cursus deed.
Beide mentoren noemen als waardevol aspect aan de cursus dat je lang met een cursist oploopt. Karel: ‘Levenswijsheid en geloofservaring zijn de punten die ik mocht inbrengen.’ Elsa: ‘Je kunt echt een band opbouwen en samen moeilijke en mooie momenten delen.’

Kinderen van God
Dat de cursus grote impact kan hebben op het leven van zowel cursist als buddy, bewijst het verhaal van Adeola uit Nigeria. Zij deed deze cursus heel trouw met haar man. Toen ze eraan begonnen, was haar man moslim. Hij kwam na elke lessenserie met vragen. Een voorbeeld: ‘Waarom noemen christenen zichzelf kinderen van God, God heeft immers geen kinderen?’ Waarop Adeola haar mentor vertelde: ‘Ik probeerde hem uit te leggen dat er een enorm verschil is tussen slaaf en kind.’
Vier maanden later meldde ze dat ze geweldig nieuws had: ‘Mijn man heeft eindelijk zijn geloof in Christus beleden. Sindsdien bidden en bijbellezen we samen.’

Praktisch
Walk with Jesus is praktisch, diepgaand en wil aandacht geven aan de culturele context van de cursisten. De cursist en zijn/haar buddy moeten vaak samen opdrachten doen. Een voorbeeld van zo’n opdracht is dat cursist en buddy beiden iemand in hun omgeving met speciale behoeften zoeken en deze persoon in de volgende week met iets concreets gaan helpen.
Ons verlangen is om mensen te helpen om te groeien in hun geloof en in hun eigen kerkelijke gemeente vruchtbaar te zijn. Het buddy-systeem moet ervoor zorgen dat discipelen weer nieuwe discipelen maken.

E-coaches
GlobalRize is op zoek naar e-coaches oftewel mentoren voor deze cursus. Wie hart heeft voor discipelschap en en het Engels op een redelijk niveau beheerst, kan zich aanmelden via www.globalrize.nl/vacatures/mentor-bijbelcursus/

Datum: 21 oktober 2021
Auteur: GlobalRize - Elly Moorlag
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.globalrize.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: