MENU
Bijbelse huwelijkscursus van GZB-partnerkerk in Malawi

Bijbelse huwelijkscursus van GZB-partnerkerk in Malawi

23 okt

In een snel veranderende wereld – ook in Noord-Malawi – staat het huwelijk onder spanning. Enerzijds zijn zaken zoals pornografie via mobiele telefoons onder handbereik met alle gevolgen van dien. Anderzijds is er de druk van de ‘westerse bruiloft’ met een mooie jurk en een groot feest. Iets wat voor velen niet te betalen is en wat een reden is om van het huwelijk af te zien.

De gezinssituatie in Noord-Malawi heeft zo zijn eigen dynamiek. De regio is economisch minder ontwikkeld dan de rest van het land. Veel hoger opgeleide mensen trekken weg. Soms wonen man en vrouw gescheiden van elkaar vanwege werkomstandigheden. Overspel ligt op de loer. Ook is er nog weinig christelijke literatuur beschikbaar in de stamtalen van het Noorden. Uit een onderzoek van de Livingstonia Synode bleek dat genoemde factoren instabiliteit van huwelijken veroorzaakt naast allerlei culturele oorzaken zoals een superioriteitsgevoel bij mannen en polygamie.

Harmonie
Het was daarom een langdurige wens van GZB-partnerkerk Church of Central Africa Presbyterian (Livingstonia Synode) om een huwelijkscursus vanuit Bijbels perspectief aan te bieden. En met hulp van de GZB is dat gelukt. De deelnemers zijn zeer lovend over het resultaat. Er is meer harmonie, de liefde wordt opgemerkt door gezinsleden en er is geloofsgroei. “Ik heb jaren in eenzaamheid geleden, maar nu voel ik dat we in harmonie leven”, aldus een deelneemster.


Ik heb jaren in eenzaamheid geleden, maar
nu voel ik dat we in harmonie leven.


Lessen toepassen
De Marriage course bestaat uit tien onderdelen en is vergelijkbaar met een huwelijkscatechese in Nederland. Echtparen denken na over onderwerpen als de Bijbelse fundatie van liefde, conflictbeheersing en verantwoordelijkheid in het huwelijk en bij de opvoeding.

Afgelopen maand rondden 32 predikantenechtparen de cursus af. Het is de bedoeling dat zij echtparen in hun gemeente gaan trainen in wat ze zelf geleerd hebben. In een gemeente paste een dominee de lessen al toe bij een koppel dat in scheiding lag. Door de tools die de predikant nu had, verzoende het stel zich. De Marriage course doet huwelijken goed!

Meer informatie: www.gzb.nl/marriagecourse

Datum: 23 oktober 2021
Auteur: GZB - Gerdi van Eck
Foto: GZB
Website: http://www.gzb.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Vakantie
15 mei

Vakantie meer

Beloning
28 apr

Beloning meer