MENU
Recordopbrengst India-actie door Greijdanus Meppel

Recordopbrengst India-actie door Greijdanus Meppel

12 nov

Op donderdag 11 november sloten leerlingen van het Greijdanus College uit Meppel, na wekenlang actievoeren, een fantastische sponsoractie voor India af. Aan het eind van de avond maakte de school de totaalopbrengst bekend van deze Maak Meer Marathon: de ruim 500 leerlingen haalden samen € 46.928,- op. Dit enorme bedrag is bestemd voor een landbouw- en gezondheidsproject in Noordoost-India, ondersteund door mission-organisatie Verre Naasten.

Volop acties
Om geld in te zamelen, organiseerden de leerlingen de afgelopen weken allerlei originele acties, op creatief en sportief vlak. Iedere leerlingen deed dat op zijn of haar eigen manier en met zijn of haar eigen talenten. Zo organiseerden leerlingen bijvoorbeeld een sing-in of verkochten ze ijsjes, taart, pannenkoeken of
kaasplankjes. Ook werden er producten en diensten ingebracht voor de afsluitende (online) veiling. Producten en diensten die geveild werden waren onder andere een weekendje weg Giethoorn, een kinderfiets, dagje zeilen en een fotoshoot. Leerling Leandra Smit wist het meeste te verdienen: zij verkocht zelfgemaakte kniepertjes en wist daarmee €1082 op te halen. De creatiefste inbreng voor de veilig kwam van Tessa Braakman: een dagje koeien melken op de boerderij en een workshop kaasmaken. Met haar acties wist ze maar liefst €303 op te halen.

Meer voedsel, minder ziektes
Greijdanus Meppel voert al meerdere jaren actie voor projecten van Verre Naasten. De opbrengst van dit jaar is bestemd voor een landbouw- en gezondheidsproject in Noordoost-India. In 2020 bezochten vier leerlingen en een docent van het Greijdanus College dit project al. Tijdens de start van de actieweken hebben deze leerlingen hierover verteld. De arme regio in India wordt vaak getroffen wordt door overstromingen en aardbevingen. Het project waar de leerlingen actie voor voerden helpt boerenfamilies met nieuwe watersystemen en betere toiletten, maar geeft ook trainingen over schoon drinkwater, persoonlijke hygiëne, goede voeding en een gezonde levensstijl. Daarnaast richt het project zich op extra inkomen voor de arme boerengezinnen. Door praktische trainingen over het verbouwen en verkopen van groente en fruit is de voedselvoorziening in het gebied toegenomen. Alle activiteiten zijn gericht op meer voedsel, meer schoolgaande kinderen en minder ziektes. Vanuit de missie ‘geloof delen wereldwijd’ ondersteunt mission- organisatie Verre Naasten dit voedsel- en gezondheidsproject vanuit Nederland.

Geloof delen wereldwijd
Verre Naasten is een landelijke mission-organisatie die kerken in Nederland ondersteunt bij de uitvoering van hun mission-werk in binnen- en buitenland. Onze missie is: geloof delen wereldwijd! 2 op de 3 mensen wereldwijd kennen Jezus niet als hun Redder. Daarom ondersteunen wij, samen met kerken in Nederland, lokale kerken en organisaties in binnen- en buitenland die daar volop mee bezig zijn. Kerken en organisaties die het geloof willen delen, in woord en daad.

Datum: 12 november 2021
Auteur: Verre Naasten - Dion van den Boom
Foto: Verre Naasten
Website: http://www.verrenaasten.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: