MENU
ChristenUnie Rotterdam gaat door met armoede offensief

ChristenUnie Rotterdam gaat door met armoede offensief

29 nov

Afgelopen woensdag stelde de Ledenvergadering van de ChristenUnie het verkiezingsprogramma vast. Met onder andere een effectieve schuldenaanpak, een fonds voor jonge alleenstaande ouders, kwijtschelding van de afvalstoffenheffing voor minima en het verlichten van energiearmoede wil de ChristenUnie het armoede offensief van de afgelopen vier jaar doorzetten.

Tjalling Vonk, lijsttrekker van de ChristenUnie: `We hebben de afgelopen vier jaar met hart en ziel bijgedragen aan de stad. Zowel vanuit de gemeenteraad als in het college. Niet alles wat we wilden bereiken is gelukt. Maar samen met anderen hebben we armoede kunnen verminderen. Zo worden twee keer zoveel mensen met financiële problemen geholpen en is de aanpak van schulden een groot succes. Daar gaan we graag mee door, want er moet nog veel gebeuren!

De ChristenUnie pleit voor een stadsbestuur dat in actie komt bij onrecht en ongelijkheid en dat mensen steunt en voor ze opkomt. Een goed voorbeeld daarvan is de toeslagen affaire, waarbij wethouder Michiel Grauss hulp geeft aan getroffen ouders. Initiatieven van Rotterdammers met een warm hart voor elkaar en voor de stad wil de ChristenUnie steunen. En deze Rotterdammers laten zien dat een hart voor de stad loont.’

Vijftig kandidaten
De ChristenUnie gaat met een lijst van vijftig enthousiaste kandidaten de verkiezingen in. Lijsttrekker is het huidige gemeenteraadslid Tjalling Vonk. Op plaats twee staat burgerlid Gerben van Dijk. Sheila Blankendal, Annet Zevenbergen en Erik de Knegt maken de top vijf compleet.

Bestuurslid Judith de Gelder: ‘We vinden het heel belangrijk dat de lijst een afspiegeling is van alle Rotterdammers. Jongeren en ouderen, uit allerlei buurten van de stad met allerlei achtergronden. We zijn erg blij met deze sterke kandidatenlijst met bijvoorbeeld Clara Sies (oprichter van de Voedselbank) als lijstduwer, pastor Ola Asubiaro en diverse jongeren die zich allemaal willen inzetten voor een stad met een Hart!’

Bij de foto: De kandidaten van ChristenUnie Rotterdam dragen allen duurzame campagnekleding van de Reshare Store Rotterdam. (vlrnr) Mervin Haars, Annet Zevenbergen, Gerben van Dijk, Tjalling Vonk, Thomas van Arnhem, Sheila Blankendal en Erik de Knegt.

Datum: 29 november 2021
Auteur: Rotterdam - christenunie
Foto: Peter Hooijmeijer
Website: http://www.rotterdam.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: