MENU
Compassion Nederland lanceert Bijbel leesplannen

Compassion Nederland lanceert Bijbel leesplannen

09 dec

De dag beginnen of eindigen met een Compassion Bijbel-leesplan, dat kan vanaf nu. Compassion Nederland lanceert deze week in samenwerking met Jeus.net speciale Compassion-leesplannen in de bekende Bijbel app van YouVersion. In het eerste halfjaar van 2022 volgen nog meer leesplannen: iedere maand minstens één.

De leesplannen van YouVersion bieden lezers gedurende een aantal dagen inspiratie en verdieping vanuit de Bijbel. De basis van alle Compassion leesplannen is het onderwerp gerechtigheid. De leesplannen kunnen makkelijk bekeken worden via telefoon, tablet of via de Bijbel app op je telefoon of tablet.

Compassion en de Bijbel
Compassion gelooft in de kracht van de kerk en dat christenen geroepen zijn om te zien naar de armen. Gods hart gaat uit naar mensen die in armoede leven, staat in de Bijbel. In de strijd tegen armoede staat het verlangen centraal om ieder kind te zien opbloeien en iedere volgeling van Jezus bij die missie te betrekken. Wereldwijd werkt de kindontwikkelorganisatie daarom samen met lokale kerken.

Nienke Westerbeek, directeur van Compassion Nederland: “Al ons werk voor gerechtigheid willen we wortelen in Christus. Niet voor niets staat onder onze naam dat we ‘kinderen bevrijden van armoede in Jezus’ naam’. De leesplannen helpen om de relatie met God te verdiepen en van daaruit beter zicht te krijgen op Gods liefde voor armen en voor gerechtigheid. We bieden deze verdieping nadrukkelijk niet alleen aan onze sponsors, maar hopen ook breder mensen te inspireren rond gerechtigheid.”

Bijbelleesplannen: waarom en voor wie
Ilja Boeije, marketing- en communicatiespecialist: “In de landen waar we werken, trekken we samen met lokale kerken op. Zij zijn onze partners in de missie. Maar ook hier in Nederland willen we dienstbaar zijn aan kerken, huisgroepen, ambassadeurs, sponsors en individuele christenen. Voor ons kerkenteam is steeds de vraag hoe we mee kunnen bouwen aan de kerk en gelovigen kunnen zegenen en toerusten in het zoeken naar gerechtigheid. In die zoektocht nemen we daarom deze stap. ”

8 leesplannen tot de zomer 2022
Verschillende Compassion-medewerkers zullen leesplannen schrijven, maar ook ambassadeurs nemen de pen ter hand. De komende maanden zijn dat Anne-Minke Hakvoort, Tiemen Westerduin, Melissa Bulten, Harriët Hofsink en John Meijerink. Tot de zomer van 2022 komen acht Compassion leesplannen beschikbaar in de app. Daarnaast liggen er nog zeker dertig onderwerpen klaar waarover in de toekomst geschreven kan worden. De leesplannen die Compassion aanbiedt duren 3, 5 of 7 dagen, met misschien in de toekomst een keer een uitschieter rondom advent of de 40 dagentijd.

Gratis Bijbel
YouVersion is in 2013 in Amerika gestart vanuit Life.Church. Inmiddels is de app wereldwijd meer dan 500 miljoen keer geďnstalleerd. Via de app en de Bible.com website kan de Bijbel in 1.372 talen worden gelezen. In Nederland alleen is de Bijbel app inmiddels 4,6 miljoen keer gedownload.

Bekijk alle leesplannen van Compassion Nederland via www.compassion.nl/youversion

Datum: 9 december 2021
Auteur: Compassion - Ilja Boeije
Foto: Compassion
Website: http://www.compassion.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Gevonden
29 jan

Gevonden meer

Collecte
13 jan

Collecte meer