MENU
Lees de complete Bijbel in een jaar met Nicky en Pippa Gumbel

Lees de complete Bijbel in een jaar met Nicky en Pippa Gumbel

07 feb

Ga de uitdaging aan om in één jaar de complete Bijbel te lezen. Dit kun je in je eentje doen, maar het kan ook heel inspirerend en motiverend zijn om met een groep vrienden of bekenden Bible in One Year te gaan doen. Bible in One Year trekt wereldwijd een enthousiast lezerspubliek en is nu vertaald in het Nederlands.

Wat houdt het in?
Je leest iedere dag drie Bijbelgedeelten met daarbij een praktische uitleg die de Bijbelgedeelten onder één thema samenbrengt. Deze praktische uitleg is geschreven door Nicky Gumbel, de oprichter van Alpha, en wordt aangevuld met een kort inzicht van zijn vrouw Pippa Gumbel. Je ontvangt dagelijks een e-mail met de drie Bijbelteksten en de praktische uitleg van die dag. Instappen kan op ieder moment. Na een jaar heb je de hele Bijbel gelezen.

Meer informatie is te vinden op www.bijbeljaar.nl

Uitleg door Nicky Gumbel
De uitleg bij de Bijbelteksten wordt gegeven door Nicky Gumbel. Dagelijks is er ook een kleine bijdrage van zijn vrouw Pippa.

Alle teksten komen langs
Met Bible in One Year lees je de Bijbel in een jaar in zijn geheel. Alle teksten komen langs. Dagelijks lees je een gedeelte uit het Oude Testament, een deel uit Psalmen of Spreuken en een gedeelte uit het Nieuwe Testament.

Welke Bijbelvertaling?
De Bijbelvertaling die het meest wordt gebruikt is de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV). De linkjes in de dagelijkse mail geven je direct toegang tot de tekstgedeelten in deze vertaling. We raden aan om de vertaling te gebruiken die je zelf het liefste gebruikt. Bij het vertalen van de uitleg van Nicky Gumbel is voortdurend gezocht naar de Bijbelvertaling die het beste weergeeft wat Nicky wil vertellen. Daarom zie je regelmatig citaten uit andere vertalingen langskomen. Als een andere vertaling dan de NBV wordt geciteerd staat dit expliciet achter de verwijzing aangegeven.

Het ontstaan van de Bible in One Year
Nicky en Pippa hebben Bible in One Year voor het eerst geschreven in 2011 voor hun eigen gemeente in Londen (Holy Trinity Brompton). Het is nadien doorontwikkeld met een Engelstalige app en gegroeid tot een wereldwijde lezersgroep. In Nederland wordt de vertaling sinds 1 januari 2016 dagelijks gemaild aan duizenden lezers. Samen met het Nederlands Bijbelgenootschap heeft Alpha Nederland in 2018 Bijbel in een jaar uitgebracht, een Bijbel in de volgorde van Bible in One Year.
Nicky Gumbel is voorganger van Holy Trinity Brompton (HTB), een Anglicaanse kerk in het centrum van Londen. Hij is de bedenker van Alpha, een serie van tien interactieve bijeenkomsten waarin je open kunt praten over de basis van het christelijk geloof die overal ter wereld gevolgd kan worden.

Nicky is de schrijver van een aantal bestsellers, waaronder Een kwestie van Leven, De uitdaging van een christelijke levensstijl, Een leven dat zin heeft, Het hart van de opwekking en Waarom Jezus?.

Nicky is getrouwd met Pippa. Ze wonen in het centrum van Londen en hebben drie uitwonende kinderen.

Datum: 7 februari 2022
Auteur: Bijbeljaar - Alpha Nederland
Foto: Bijbeljaar
Website: http://www.bijbeljaar.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Mijn God
10 jul

Mijn God meer