MENU
Licht of donker

Licht of donker

09 jan

Een naderende storm heeft iets onheilspellends, soms zelfs iets angstaanjagends. Een muur van zwarte wolken nadert je, wellicht gecombineerd met een stevige wind, het wordt donkerder en donkerder en vol onrust kijk je uit naar wat je nu te wachten staat...

Weerloos
Het is vooral onprettig als zulk weer zich aankondigt tijdens een wandeling of een fietstocht. Waar is er bescherming tegen het weer, kunnen we schuilen? Of zijn we weerloos tegen het weer? En vooral - hoe lang gaat dit duren?

Terugtrekkende storm
En hoe heerlijk is het als de storm wegtrekt, de zon weer door de wolken breekt en het land helder en warm maakt. De terugtrekkende storm, nog herkenbaar als een zwarte muur van wolken, heeft zijn kracht verloren doordat het licht van de zon de omgeving weer heeft overgenomen.

Ons leven
Is het niet ook in ons leven dat het soms donker wordt omdat er dikke wolken van zorgen aan de horizon verschijnen? Tijden waarin ons leven kouder lijkt te worden? En hoe is het als ons leven ten einde loopt, hoe ziet onze horizon eruit: donker, vol angst en vrees voor wat komen gaat? Of rooskleurig, omdat we een onvergelijkelijk betere toekomst kunnen verwachten?

Jezus zei in Johannes 8:12: “Ik ben het licht van de wereld; wie Mij volgt, zal niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht des levens hebben."

Levensstormen
Het zou verkeerd zijn als ik nu beloofde dat het leven als christen alleen in de mooiste zonneschijn zou verlopen, integendeel, veel christenen moeten een aantal moeilijke levensstormen doorstaan, misschien zelfs vaker en meer dan mensen die leven zonder God!

Toepassing
Ik wil de foto van de vertrekkende storm toepassen voor een andere beeld en dit is verbonden met een belangrijke vraag. De foto hierboven toont een terugtrekkende storm, de zon staat achter me toen ik de foto maakte, ik sta exact op de weersscheiding. De foto laat twee weertypes zien, die enorm van elkaar verschillen! En nu het tweede beeld: Stel je voor dat het kruis van Golgotha de weersscheiding is! Dan is mijn vraag: aan welke kant sta je?

Beslissing
Word je geconfronteerd met de storm omdat je nog steeds zonder God en Zijn redding leeft? Misschien omdat je je leven vrij en naar eigen wens wilt vormgeven? Wil je tot het einde met volle teugen van je leven genieten? Het is jouw beslissing - maar wat wacht je uiteindelijk, als je eenmaal bent overleden?

Niet langer bang
Maar als je weet dat je van je schuld en zonde verlost bent door het kruis van Golgotha, dan kun je er absoluut zeker van zijn dat de naderende storm van je verwijderd is. Jezus zei dat je dan het "licht des levens" zult hebben. Je hoeft niet langer bang te zijn voor wat komen gaat, je kunt rustig en zelfverzekerd de toekomst in kijken!

Kijk nog eens naar de foto hierboven en denk na over je situatie, waar sta je? De keuze is aan jou!

Lars Kruger
Lars Krüger
Lars woont samen met zijn vrouw in Duitsland en is groot liefhebber van de natuur. Hij is actief in de plaatselijke evangelische gemeente. Regelmatig is Lars met zijn fotocamera te vinden in de natuurgebieden rond zijn woonplaats. Voor christelijknieuws.nl schrijft hij over zijn belevenissen en eigen ervaringen en maakt hij mooie parallellen met gedachten uit de Bijbel. Vertaling artikel: redactie christelijknieuws.

Datum: 9 januari 2022
Auteur: Lars Kruger
Foto: © Lars Kruger
Website: http://www.christelijknieuws.nl/larskruger

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Vakantie
15 mei

Vakantie meer

Beloning
28 apr

Beloning meer