MENU
Overpeinzing

Overpeinzing

01 mei

Column - Ik zou zo graag over diepe gedachten willen schrijven. Ik kan dat niet. Ik zou zo graag een lied willen maken, waarin ik op een bijzondere manier de Heer zou willen groot maken. Ik kan dat niet. Ik zou zo graag een boek willen schrijven, waarin ik vertel welke weg de Heer met mij is gegaan. Ik kan dat niet.

Wegvallen van beperkingen
Daarom vind ik het zo fijn dat je nu mijn column leest en dat je je daarin misschien herkent. Is het wegvallen van mijn beperkte mogelijkheden misschien de reden waarom ik soms zo kan verlangen naar het Vaderhuis? Dan met een grote schare mensen om de Heer te staan. Dan geen last meer van mijn beperkingen, van mijn tekortkomingen, van mijn verkeerde inzichten, van mijn onjuiste houding of mijn verkeerd gekozen woorden?
Welk beeld roept dit bij jou op? Een schare die niemand kan tellen, zonder tekortkomingen, maar voor 100% gefocust op dezelfde Persoon.

Vandaag en nu
Wat ik nu wel kan en mag is zo af en toe eens wat nadenken over die Persoon. Hij die tegen jou en mij zegt: Jij bent mijn geliefde zoon/dochter!
Daar hoef ik niets voor te doen, niets voor te kunnen. Dat mag ik ‘zomaar uit genade zijn!’ Wat heb ik nog te wensen?

Willem van Leiden

Datum: 1 mei 2022
Auteur: Willem van Leiden
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christelijknieuws.nl/willemvanleiden

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

26 juni 2022 Levend
26 juni 2022 Samenkomsten
20 juni 2022 Wat Compassion doet voor kinderen met ondervoeding
19 juni 2022 Omheining
12 juni 2022 Wat is liefde

Meer nieuws:

Levend
26 jun

Levend meer