Ontslapen

Column – Kort geleden heb ik een kleine ingreep aan mijn slokdarm ondergaan. Hieraan heb ik een leuke herinnering overgehouden. De anesthesist had mij uitgelegd wat hij achtereenvolgens ging doen om mij in een diepe slaap te brengen. En het verliep precies zoals hij had verteld. Op een gegeven moment zei hij: “Nu gaat u slapen. Welterusten.”

Bekende omgeving

En vanaf dat moment weet ik niets meer tot het moment dat er op de uitslaapkamer iemand naast mijn bed stond te zeggen; “Wakker worden.” De omgeving kwam mij niet onbekend voor, want voordat de ingreep plaatsvond was ik met mijn bed al even in de uitslaapkamer geweest. De verpleegkundige had daar wat informatie over mij overgedragen aan zijn collega. Ik herkende dus de verpleegkundigen op de uitslaapkamer.

Geen vreemde God

Waarom ik dit vertel? Mag ik een eventueel ontslapen van mij vergelijken met dit beeld? Ik sluit – wie weet op welk moment – mijn ogen hier op aarde en in het hemels Vaderhuis doe ik mijn ogen weer open. In een soort ontvangstkamer. Is alles daar vreemd voor mij? Vermoedelijk niet. In een bekend lied komen de volgende woorden voor: “Daar komt geen vreemde God mij tegen. Nee, ‘t is mijn Vader en mijn God”.

Gedachte

Ik vind dit een troostrijke gedachte. Anderen vinden het misschien kinderlijke fantasie. Ik wacht maar rustig af.

Willem van Leiden

PS

Nadat ik deze column had geschreven las ik op een boekenlegger de volgende woorden die aan Psalm 17 zijn ontleend: “Laat mij door U aanvaard, uw aanschijn mogen aanschouwen; laat, bij mijn ontwaken, mij niet op U uitgekeken raken.”

Van de auteur verscheen het boek:

Dan wil ik wel naar de hemel!

Deze columns zijn in 2022 gepubliceerd op de website Christelijknieuws.nl onder het pseudoniem van Willem van Leiden.

ISBN 978-94-91888-10-6,

144 pagina’s, gebonden,

prijs € 19,50

Verkrijgbaar in de webshop: www.erismeer.nl

Willem van Leiden
© Henk-Jan Oudenampsen
13-01-2022
Onderwijs
https://www.christelijknieuws.nl/willemvanleiden

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies