MENU
Generaal Mart de Kruif: spanningen tussen Oekraine en Rusland

Generaal Mart de Kruif: spanningen tussen Oekraine en Rusland

24 jan

Al maanden is het onrustig tussen Oekra´ne en Rusland en spanning loopt verder op. Welke gevolgen zou het hebben als Poetin daadwerkelijk besluit om zijn buurland binnen te vallen? En Joe Biden is precies een jaar president van Amerika. Hoe heeft hij het tot nu gedaan?

Generaal b.d. Mart de Kruif:

"Als Poetin Oekra´ne binnenvalt, dan zullen de consequenties voor Poetin vooral op lange termijn liggen. Dat vereist dan wel een verenigd Europa met een verenigd VS."

"Politiek gezien is er geen eenheid in Europa. En militair gezien kunnen we als Europa helemaal niets. Binnen de NAVO is 90% Amerikaans. Dus als de VS - in een mogelijk conflict - niet ingrijpt, dan kan Europa alleen een krachtig protest laten horen. Maar militair gezien hebben we geen vermogen."

"Als Europa moeten we gaan nadenken wat we willen in de wereld in relatie tot China, Rusland en de Verenigde Staten. Politieke en militaire eenheid staat dan bovenaan. Idealiter een Europees Leger, maar gezien de tegenstellingen die er nu zijn, krijg je dat de eerste 40 - 50 jaar niet."Datum: 24 januari 2022
Auteur: Family7 Uitgelicht
Foto: Videostill - Family7
Website: http://www.family7.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: