MENU
Xpeditie 360 verbindt kerk en gezin opnieuw aan elkaar met Pasen

Xpeditie 360 verbindt kerk en gezin opnieuw aan elkaar met Pasen

12 feb

Corona heeft gezinnen op afstand gebracht van de kerk. Het is een uitdaging om gezinnen opnieuw aan de kerk te verbinden. Xpeditie@Pasen helpt daarbij met materiaal dat past in de wereld van kinderen en gezinnen: online, kort en vol verhalen en challenges. Xpeditie geeft dit bewust gratis weg, omdat ze zien en ervaren welke uitdaging de kerk heeft.
Xpeditie 3.6.0 is een jonge, enthousiaste organisatie die gezinnen en kerken ondersteunt in de geloofsopvoeding. Voor Pasen hebben zij een toffe online-reis samengesteld waar kerken gratis aan mee kunnen doen: Xpeditie@Pasen. Dit is een inspirerende, kant en klare, avontuurlijke reis die verbinding geeft met elkaar, met God en met de kerk. Tijdens de stille week krijgen gezinnen elke dag een korte video, er zijn verhalen en challenges over winnen en verliezen. Deze video’s zijn voor gezinnen makkelijk toepasbaar in de drukke agenda’s en passen goed bij de spanningsboog van kinderen.

“De pandemie zorgde ervoor dat kinderen en gezinnen minder betrokken zijn bij de kerk. Relationele connecties met gezinnen is het allerbelangrijkste en juist dat bleek één van de uitdagendste aspecten te zijn” (uit onderzoek van Scripture Union oktober 2021).

Thuis en kerk verbinden
Naast de momenten in de gezinnen maakt Xpeditie ook twee kindmomenten voor in de kerk. Deze kindmomenten sluiten aan bij de reis die gezinnen door de week thuis maken. Xpeditie@Pasen is gratis voor kerken. Achteraf wordt gevraagd om een gift om het werk van Xpeditie 3.6.0. te ondersteunen. Woensdag 16 februari van 20.00-20.45 uur is er een Zoommeeting voor iedereen die meer wil weten over Xpeditie@Pasen en hoe dit van betekenis kan zijn in de kerk. Aanmelden voor de meeting kan via de website van Xpeditie 3.6.0 : www.xpeditie360.nl.

Xpeditie is in het najaar van 2021 officieel van start gegaan: “We zien direct een groot enthousiasme bij jonge gezinnen. Veel ouders vinden geloofsopvoeding erg belangrijk, maar we zien ook dat dit er toch best vaak bij inschiet, in de drukte van elke dag. Met een nieuwe en eigentijdse aanpak is Xpeditie de manier om op een leuke wijze meer over het geloof te leren. We verlangen ernaar dat kinderen een open en nieuwsgierige basishouding ontwikkelen, zodat ze met Jezus als middelpunt van hun leven, de wereld ingaan. Met Xpeditie creëren we waardevolle herinneringen, die ze later in nieuwe situaties weer in kunnen zetten” aldus Hilde Sneep en Annasjouk Nijhof, oprichters van Xpeditie 3.6.0..

Xpeditie 3.6.0. online platform en meer
Xpeditie is een online platform waarop gezinnen worden geďnspireerd en ondersteund, zodat kinderen ontdekken wie Jezus is, wie ze zelf zijn en hoe ze met Hem kunnen leven. Met een creatieve en vernieuwde invalshoek is er iedere maand een nieuwe online Xpeditie voor gezinnen die ingaat op een actueel thema of probleem dat gezinnen ervaren. Ieder gezin dat geloofsopvoeding actief vorm wil geven, kan mee op Xpeditie.

Datum: 12 februari 2022
Auteur: Xpeditie 360 - Hilde Sneep
Foto: Xpeditie 360
Website: http://www.xpeditie360.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

4 maart 2022 Komen gezinnen weer terug in de kerk
18 september 2021 Xpeditie Event - Jullie reis in het verhaal

Meer nieuws: