MENU
Elizabeth Lopez wordt ambassadeur van World Vision

Elizabeth Lopez wordt ambassadeur van World Vision

15 feb

Elizabeth Lopez (winnares Heel Holland Bakt 2021) zet armoede & honger op de kaart samen met World Vision Amersfoort - Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt 2021, verbindt zich vanaf heden als ambassadeur aan de hulporganisatie World Vision. Ze gaat zich met hart en ziel inzetten om thema’s als armoede en honger op de kaart te krijgen.
Dat is hard nodig en actueler dan ooit, want op bepaalde plekken op de wereld heerst een voedseltekort en lijden kwetsbare kinderen honger. Daar moet iets aan gedaan worden, en daarom slaan Elizabeth Lopez en World Vision de handen inéén om deze problematiek op de kaart te zetten en te bestrijden.

“Het mooiste wat me is overkomen sinds ik Heel Holland Bakt heb gewonnen, is dat ik mijn talent mag gebruiken om impact te maken.”

Elizabeth wil naast haar liefde voor bakken, het liefste van betekenis zijn voor kwetsbare kinderen overal ter wereld. Daarom verbindt zij zich met veel passie als ambassadeur aan het werk van World Vision én deelt ze haar hart en baktalent met de organisatie. “Juist de bekendheid die ik heb gekregen door mee te doen aan een mooi tv-programma, heeft gemaakt dat ik nu kan doen wat óók mijn passie heeft: mijn talenten gebruiken en inzetten voor kinderen in armoede.”

Armoede en honger bespreekbaar maken, thuis én op andere plekken in Nederland Elizabeth vindt het van belang dat de onderwerpen honger en armoede bespreekbaar worden gemaakt in gezinnen thuis en op andere plekken, zoals scholen, in Nederland. Elizabeth gelooft dat de kracht van verbinding zich in voedsel en koken heel duidelijk kenmerkt. Elizabeth weet uit eigen ervaring hoe het is om geen eten voor je eigen kinderen op tafel te kunnen zetten en gunt, net als World Vision, iedereen een leven zonder armoede. Daarom is World Vision trots en verheugd dat zij hier concreet handen en voeten aan geeft door zich als ambassadeur aan de organisatie te verbinden.
“Ik gun alle kinderen ter wereld dat zij veilig mogen opgroeien en dat geen één kind honger hoeft te lijden.”

#Chosen
Elizabeth en haar gezin laten zich kiezen door een kind in armoede met #Chosen. Om in hun eigen gezin ook een heel concreet verschil te maken en het leven van een kind te veranderen, heeft Elizabeth samen met haar gezin meegedaan aan Chosen. World Vision draait de rollen om: Niet de sponsor kiest een kind maar een kind kiest zijn of haar sponsor zélf uit. Één keuze die hun leven en dat van hun gemeenschap volledig verandert. Elizabeth: “De gedachte achter Chosen vind ik zo mooi en zo anders. Kinderen kiezen voor jou. Voor jou als persoon, of voor jou met je gezin. Daarmee geef je een kind vanaf het eerste moment ‘empowerment’ mee. Want zíj mogen beslissen. Kinderen hebben ook het recht om te kiezen, vind ik. En op deze manier kunnen ze dat écht doen.” Elizabeth werd samen met haar gezin gekozen door de 7-jarige Emilly uit Oeganda.

Datum: 15 februari 2022
Auteur: World Vision - Judith Bergman
Foto: Videostill - World Vision
Website: http://www.worldvision.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: