Gelijkvormig

Column – Ineens werd mijn aandacht getrokken door de schaduw van het beeldje op de muur. Wat komen de contouren van de schaduw en die van het beeldje mooi overeen! Maar je kunt de schaduw alleen maar ‘lezen’ als je ook naar het beeldje kijkt. Sterker nog: geen beeldje, geen schaduw. De schaduw bestaat bij de gratie van het beeldje.

Sterke overeenkomst

Ik vond het heel mooi hoe sterk de contouren van het beeldje en die van de schaduw op elkaar lijken. Het profiel van de man met zijn hoofd en schouders zijn goed te herkennen. De wijde rok van de vrouw en het kindje aan de zijkant van de vrouw. Stuk voor stuk goed te onderscheiden. Misschien is het wel beter om te spreken over gelijkvormigheid. De vorm van het beeld en de vorm van de schaduw komen heel goed met elkaar overeen.

Oproep en waarschuwing

Als je een beetje bekend bent met de inhoud van de bijbel dan weet je dat in het Nieuwe Testament wordt opgeroepen tot en gewaarschuwd wordt voor gelijkvormigheid. Ik ga de bijbelteksten niet citeren. Ik volsta met de opsomming van de vindplaatsen: Romeinen 8:29; Romeinen 12:2; Filippenzen 3:10,21 en ! Petrus 1:14. Als het onderwerp van deze column je boeit zoek je ze op. Zo niet, dan laat je dit achterwege.

Het woord is aan jou!

Op wie zou jij willen lijken?

Willem van Leiden

Van de auteur verscheen het boek:

Dan wil ik wel naar de hemel!

Deze columns zijn in 2022 gepubliceerd op de website Christelijknieuws.nl onder het pseudoniem van Willem van Leiden.

ISBN 978-94-91888-10-6,

144 pagina’s, gebonden,

prijs € 19,50

Verkrijgbaar in de webshop: www.erismeer.nl

Willem van Leiden
© Willem van Leiden
22-02-2022
Onderwijs
https://www.christelijknieuws.nl/willemvanleiden

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies