MENU
ZOA: Samen zijn we er voor de Oekrainers

ZOA: Samen zijn we er voor de Oekrainers

25 feb

Noodhulp voor slachtoffers uit Oekraïne. - De situatie in Oekraine verergert snel. In meerdere steden worden explosies gemeld en er is een vluchtelingenstroom op gang gekomen. ZOA verwacht dat er snel een grote behoefte zal zijn aan humanitaire hulp. Denk aan voedsel, water of onderdak.

We zijn in nauw contact met onze humanitaire partners in en rondom Oekraïne. We houden de situatie nauwlettend in de gaten en willen zo snel mogelijk in actie komen om noodhulp te verlenen aan de getroffenen. Samen kunnen we er zijn voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Help je mee?

ZOA werkt wereldwijd in meer dan 10 landen met een team van zo’n duizend medewerkers. In crisisgebieden helpen we mensen die lijden onder oorlogen of natuurgeweld bij het weer opbouwen van een bestaan. Op die manier willen we hen in staat stellen in vrede een waardig leven te leiden. Dat kunnen we niet alleen.

We werken waar mogelijk samen met lokale partners en worden ondersteund door duizenden vrijwilligers. We vinden het geweldig om samen te werken met honderden kerken, ondernemers, scholen en donateurs. Samen zijn we er, voor mensen die alles zijn kwijtgeraakt door een oorlog of een ramp.

Van noodhulp naar wederopbouw
Een ramp overkomt je, net als een oorlog. Angst en verdriet overheersen. Van de ene op de andere dag sta je met lege handen en ben je alles kwijt. In deze moeilijke periode willen we naast mensen staan. In ons werk weten we ons geinspireerd door het christelijk geloof. Wij zijn er van overtuigd dat elk leven telt. En dat elk mens geschapen is naar het beeld van God. Daarom helpen we de mensen voor wie wij ons inzetten met eerste levensbehoeften, zoals eten, drinken en onderdak. En blijven we trouw tijdens het weer opbouwen van een bestaan door in te zetten op werk, onderwijs en goede basisvoorzieningen. Zodat alles weer wordt zoals het ooit was. En misschien zelfs wel beter.

Datum: 25 februari 2022
Auteur: ZOA
Foto: Videostill - ZOA
Website: http://www.zoa.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: