Help vluchtelingen bij de grens van Oekraine

Operatie Mobilisatie – Verschrikkelijk! Vrouwen en kinderen die hun huis moeten ontvluchten, vaders en jonge mannen die ineens worden opgeroepen om te vechten en niet weten of ze terug zullen komen. Maar hoe groot de uitdaging ook is, we willen gelijk in actie te komen. Onze mensen zijn ter plaatse en hebben de afgelopen dagen noodhulp opgezet aan de grenzen van Oekraïne. We hopen hierin ook op jouw steun te kunnen rekenen.

Laten we nooit vergeten dat Jezus Heer is over alles en we zien Hem te midden van dit alles echt aan het werk. Wij willen Zijn handen en voeten zijn

Onze teams in Oekraïne, Polen, Roemenië, Moldavië en Hongarije hebben als plan ten minste 10.000 kwetsbare mensen te ondersteunen, dit doen we samen met vrijwilligers en partners van Operatie Mobilisatie. Toen de eerste vluchtelingen aankwamen, stelden zij zich direct dag en nacht beschikbaar. Ze zijn bezig met het mobiliseren van de lokale kerken, het coördineren van hulpverlening en regelen onderdak, voedsel en medicijnen voor de ontheemde families. Naast alle praktische hulp, bieden ze ook geestelijke zorg. Woorden van eeuwig Leven, genade en hoop zijn nu zo hard nodig. Zoals de veldleider van OM-Oekraïne ons vertelt: “Laten we nooit vergeten dat Jezus Heer is over alles en we zien Hem te midden van dit alles echt aan het werk. Wij willen Zijn handen en voeten zijn.”

Help mee om zoveel mogelijk vluchtelingen op te kunnen vangen en maak een gift over Ook vragen we om samen met ons het Oekraïense en Russische volk te omringen met aanhoudend gebed.

Eugen, brengt vanuit Moldavië dagelijks voedsel

“Mensen uit heel Moldavië staan klaar om te helpen. Ik stopte bij een bakker om te vragen of ze 1000 ‘placinte’ (hartige taart) wilden bakken om naar de vluchtelingen te brengen. Ze belden snel andere bakkers en er verzamelden zich meer dan 300! De bakkers brachten ons de volgende morgen naar de grens. Morgen doen we het opnieuw.”

Operatie Mobilisatie
Operatie Mobilisatie
03-03-2022
Buitenland
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies