MENU
Koningin Maxima bij ontvangst vluchtelingen in de RAI

Koningin Maxima bij ontvangst vluchtelingen in de RAI

18 maa

Koningin Mßxima bracht een bezoek aan een Humanitarian Service Point voor vluchtelingen uit Oekra´ne. Het Rode Kruis en de gemeente Amsterdam hebben in de RAI een doorstroomlocatie ingericht waar vluchtelingen worden ontvangen en waar hulpvragen van de Oekra´ners worden ge´nventariseerd. Vanuit de RAI krijgen de vluchtelingen een plek aangeboden waar ze de komende tijd kunnen verblijven.

Koningin Mßxima sprak met vluchtelingen over de situatie in Oekra´ne, hun reis naar Nederland en het contact met hun dierbaren die zijn achtergebleven. Ook sprak ze met medewerkers van het Rode Kruis onder andere over het opstarten van de locatie.

Om de opvang van Oekra´ense vluchtelingen zo goed mogelijk te co÷rdineren, melden vluchtelingen uit Oekra´ne zich sinds woensdag 9 maart bij RAI Amsterdam. Hier registreren zij zich en komen tot rust, voordat zij een locatie toegewezen krijgen van de gemeente waar zij kunnen verblijven.

Tot nu toe vangt Amsterdam Oekra´ense vluchtelingen op in diverse hotels verspreid in en om de stad. Hiermee biedt Amsterdam momenteel plek aan 900 voor oorlogsgeweld gevluchte Oekra´ners.

Het Rode Kruis organiseert en co÷rdineert de opvang en registratie van Oekra´ense vluchtelingen die aankomen in de RAI, dat dag en nacht doorgaat. Net als bij de test- en vaccinatiestraten van de GGD, die ook in de RAI zijn gehuisvest, ondersteunt de RAI waar mogelijk Het Rode Kruis in hun werk. Zo draagt de RAI een steentje bij in deze moeilijke tijd.

Datum: 18 maart 2022
Auteur: Koninklijk Huis
Foto: ę Rode Kruis - Sander Koning
Website: http://www.koninklijkhuis.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: