Lokale kerk Moldavie speelt belangrijke rol bij opvang vluchtelingen

Operatie Mobilisatie ondersteunt de hulpverlening in en aan de grens van Oekraïne. De burgemeester uit Moldavië kwam afgelopen weekend op bezoek in één van de hulptenten aan de grens van Oekraïne. Hij vertelde iets heel treffends, namelijk: “Als de lokale kerk geen actie had ondernomen, dan was er bijna geen hulpverlening geweest.” Daarbij heeft Operatie Mobilisatie het grote voordeel dat ze al lokaal aanwezig waren en ze hun bestaande netwerken kunnen gebruiken om te helpen.

Operatie Mobilisatie: In Oekraïne zijn onze collega’s nog steeds hard aan het werk om hulpverlening te coördineren en zeer getraumatiseerde mensen op te vangen. OM-teamleider uit Rivne (west-Oekraïne) is door de burgemeester aangewezen om alle hulpverlening in deze stad te overzien, samen dienen zij 25.000 landgenoten.

• Een aantal veldwerkers uit Rusland moest na tientallen jaren terugkeren naar Nederland. Het is als buitenlander helaas niet altijd veilig meer. Dit zijn moeilijke beslissingen en hier vragen we gebed voor.

• In Moldaviē en Roemenië staat de Kerk van Jezus Christus op. Vele lokale christenen voelen zich geroepen om te helpen en iets van de liefde van Jezus te laten zien en horen. Ons lokale team uit Moldavië ontvangt meer dan 90% van de vluchtelingen die de grens willen oversteken. Dit ontmoetingsmoment is vaak de eerste keer sinds dagen dat mensen kunnen rusten en hun verhaal kunnen doen.

• Helaas ontstaat er ook criminaliteit in de vluchtelingenkampen. Er verdwijnen mensen en kinderen en worden waardevolle spullen gestolen. Bid je mee dat dit zal stoppen?

Help mee!

Heb je nog niet gegeven, maar zou je dat wel willen? Maak dan hier een gift over. Ja, ik doe een gift

Operatie Mobilisatie
Videostill – Operatie Mobilisatie
18-03-2022
Hulpverlening
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies