MENU
Tafelgesprek Els van Dijk met Gert-Jan Segers en Andries Knevel

Tafelgesprek Els van Dijk met Gert-Jan Segers en Andries Knevel

24 maa

Els van Dijk en Gert-Jan Segers voerden een boeiend gesprek onder de leiding van Andries Knevel over 45 jaar EH en een hoopvolle toekomst. Waarom is juist nu een plaats van hoop nodig voor jongeren. Hoe verandert de EH al 45 jaar jongeren van hoopzoekers in hoopgevers?Dit gesprek, van een driekwartier lang, kwam 23 maart online en is te bekijken zijn via het YouTube kanaal van de Evangelische Hogeschool (EHAmersfoort).

‘Zonder hoop kunnen we niet geloven in de belofte van een nieuw begin.’ Deze boodschap is al 45 jaar kenmerkend voor het werk van de Evangelische Hogeschool. Het is heel bijzonder dat de EH al zo lang een plaats van hoop is voor een nieuwe generatie.

Natuurlijk is het van alle tijden dat we zomaar in de valkuil kunnen stappen van allerlei wereldse denkschema’s. Zeker jongeren in de zoektocht naar hun bestaan zijn daar vatbaar voor. Wij zien het als onze opdracht hen mee te nemen in de hoop, het geloof en de overtuiging dat er een beter leven is dan maatschappelijke ontwikkelingen ons voorspiegelen. Een betere wereld, voorbij de horizon. We mogen studenten vertrouwd maken met Gods weg met hen en ons. Een weg van uitredding, verlossing en een hoopvolle toekomst. Zodat zij de nieuwe hoopbrengers mogen zijn op de plaatsen waar God hen stelt.

Wat zijn we dankbaar dat we in die 45 jaar altijd binnen het bereik van God zijn geweest!

Datum: 24 maart 2022
Auteur: Evangelische Hogeschool - Jiska van Dorssen
Foto: Videostil - YouTube
Website: http://www.eh.nl

Dit artikel delen: