MENU
De veiligste plek ter wereld

De veiligste plek ter wereld

03 apr

Ik ben heel graag aan de kust en ik hou van het strand. Ik vind het ook geweldig als er wordt gesurft. Ik hou van het geluid en het gebrul van de golven. Mijn vrouw en ik bezochten vorig jaar (2021) het eiland ∆rÝ in het zuiden van Denemarken. Toen we op een dag de Voderup Klint wilden bezoeken (dat is een van de nationale bezienswaardigheden van Denemarken), liep het pad ook een stukje langs de indrukwekkende kustlijn.

Het strand daar bestaat uit stenen van verschillende grootte met heel veel vrij grote rotsblokken ertussen. En we hadden geluk, want er stond een sterke wind, die zorgde voor een geweldige branding, het water raakte met grote kracht de rotsblokken. Wat hebben we genoten van de golven, vooral toen ze een rotsblok raakten en vervolgens opspatten! Het rotsblok bleef onbeweeglijk op zijn plaats.

Ver van huis
In 1 SamuŽl 2:2 zegt Hanna, de moeder van SamuŽl, in haar lofzang: "Er is geen Rots zoals onze God." Het hele loflied is bijzonder (1 SamuŽl 2:1-10)! Het is zo speciaal omdat Hanna het zingt nadat ze haar enige zoon aan God heeft gegeven. De kleine SamuŽl, net gespeend, zal God vanaf nu ver van huis blijven dienen!
Hoe ongelooflijk sterk was deze vrouw dat ze nu haar enige kind, dat ze zo vurig van God had gevraagd, aan God terug kan geven met dit indrukwekkende lied! Dat ze daartoe in staat was, geeft aan dat ze een diepe, solide en sterke relatie met haar God heeft!

Geen garantie
Ik moest direct denken aan de gelijkenis van de twee bouwlieden die onze Heere Jezus vertelde in MattheŁs 7 en Lukas 6. De wijze man bouwde zijn huis op de rots, Lukas zegt zelfs dat hij heeft gegraven en uitgediept tot hij de rots vond waarop hij het fundament van zijn huis wilde bouwen. Ik vind het opmerkelijk omdat een (woon)huis dat op de rots gebouwd is, geen garantie geeft dat het leven zonder problemen zal verlopen! Dit huis op zichzelf is ook vatbaar voor de verwoestende kracht van water, golven en stormen! Dan barsten de balken en wordt het huis geschud - en kan men bang en angstig worden! Maar de rots garandeert wel dat het huis niet zal instorten!

Op de Rots
Rust en volledige vrede zal alleen in de hemel te vinden zijn. Tot die tijd, doen we er goed aan om ons leven "op de Rots" te bouwen, dus op onze Heere Jezus Christus! Het christelijk leven kan ongelooflijk uitdagend zijn en we moeten niet de fout maken om noodsituaties onmiddellijk als straf voor een zonde te zien - ik denk namelijk dat het heel normaal is dat ook ons dat overkomt. En ik geloof dat de Heere Jezus ons op de een of andere manier ook waarschuwde met de gelijkenis van de twee bouwlieden - namelijk dat verdriet, zorgen en ontberingen deel kunnen of zullen uitmaken van het leven als christen!

Levenshuis
Hanna had haar levenshuis gebouwd op de Rots, op haar God. We kunnen in 1 SamuŽl 1 in duidelijke bewoordingen lezen hoe heftig haar leven vůůr SamuŽls geboorte door elkaar werd geschud! Zoals hierboven vermeld, kunnen ook wij situaties in ons leven tegenkomen waarin we vrezen dat ons leven wordt weggevaagd door een stortvloed van verdriet en nood. Dan komt het eropaan dat we ons vertrouwen alleen op God stellen! Hoewel vertrouwen op God ons niet verlost van (soms ernstige) problemen en ontberingen in ons leven, zal onze God ervoor zorgen dat we geen schipbreuk lijden! God is trouw en zal niet toestaan dat we boven onze krachten worden beproefd: Hij geeft ons mťt de beproeving ook de uitweg, zodat we het kunnen volhouden.

Lars Kruger
Lars KrŁger
Lars woont samen met zijn vrouw in Duitsland en is een groot liefhebber van de natuur. Hij is actief in de plaatselijke evangelische gemeente. Regelmatig is Lars met zijn fotocamera te vinden in de natuurgebieden rond zijn woonplaats. Voor christelijknieuws.nl schrijft hij over zijn belevenissen en ervaringen en trekt hij mooie parallellen met gedachten uit de Bijbel. Vertaling artikel: redactie christelijknieuws.nl

Datum: 3 april 2022
Auteur: Lars Kruger
Foto: © Lars Kruger
Website: http://www.christelijknieuws.nl/larskruger

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

26 juni 2022 Levend
26 juni 2022 Samenkomsten
20 juni 2022 Wat Compassion doet voor kinderen met ondervoeding
19 juni 2022 Omheining
12 juni 2022 Wat is liefde

Meer nieuws:

Levend
26 jun

Levend meer