MENU
Ontmoet Shafqat en Shagufta tijdens de HVC Regiotour

Ontmoet Shafqat en Shagufta tijdens de HVC Regiotour

31 maa

Nog maar een jaar geleden zaten Shafqat en Shagufta in de cel, ter dood veroordeeld vanwege godslastering. Meer dan 16.000 mensen tekenden de petitie voor hun vrijlating. Misschien was u wel n van de ondertekenaars. En nu, een jaar later, kunt u hen persoonlijk ontmoeten tijdens de HVC Regiotour op 16 april D.V.!

Vader Shafqat en moeder Shagufta werden in 2013 gearresteerd en in 2014 ter dood veroordeeld vanwege vermeende blasfemie (godslastering). Shagufta zou smsjes hebben verstuurd met teksten die voor islamitische mensen beledigend zijn. Ze werden slachtoffers van misbruik van de Pakistaanse blasfemiewet. Vanaf het moment dat iemand wordt beschuldigd van godslastering, is diegene en zijn of haar hele familie vogelvrij. Valse aangiften komen veel voor, de blasfemiewet wordt dan bijvoorbeeld gebruikt om mensen uit de weg te ruimen na een conflict. Christenen zijn relatief vaak het slachtoffer en moeten op hun hoede zijn.

Op 3 juni 2021 werd het christelijke echtpaar na vele malen uitstel van de behandeling eindelijk vrijgesproken door het gerechtshof in Lahore. HVC heeft zich diverse jaren intensief ingezet voor hun vrijlating uit de dodencel.

Actie #spreekzevrij een jaar geleden
Begin 2021 kwam er in Nederland en daarbuiten een grote beweging op gang om deze twee mensen te helpen. Onder de noemer #spreekzevrij spraken burgers en politici zich uit voor het christelijke Pakistaanse echtpaar Shafqat en Shagufta. Meer dan 16.000 mensen tekenden de petitie #spreekzevrij. De Pakistaanse ambassadeur ontving de petitie uit handen van HVC-directeur Jan Dirk van Nifterik en toenmalig ChristenUnie-kamerlid Jol Voordewind.

Shagufta was de tweede Pakistaanse vrouw die vanwege godslastering ter dood werd veroordeeld. Echtgenoot Shafqat, verlamd vanaf zijn middel, was via martelingen en afpersing tot een bekentenis gedwongen. Nu zijn ze vrij en delen ze dankbaar, samen met hun kinderen hun verhaal om u te bedanken voor uw betrokkenheid.

Reserveer uw plaats: HVC Regiotour

Datum: 31 maart 2022
Auteur: HVC - Maarten Boeve
Foto: HVC
Website: http://www.stichtinghvc.nl/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: