Prachtig concert Homecoming Nederland in Stadskerk Emmen

Na ruim twee jaar was het eindelijk zover: het Nederlandse Homecomingkoor gaf met eigen band en blazers een concert in de Stadskerk Emmen. ‘River of love’ was het thema. Het publiek genoot van de prachtige uitvoering van diverse homecomingsongs. Ook werden er bekende Nederlandse liederen opgevoerd waarbij het publiek mee kon zingen. De leiding was in handen van Ann-Jeanette Hobers.

Of je het nu ‘homecoming’ noemt of ‘Gaither muziek’, voor de liefhebber zijn die woorden genoeg. Het genre brengt veel samen: het beste uit southern gospel, de diepe beleving van oudere favoriete liederen en de warmte van artiesten die als één familie op een podium staan.

Homecoming Nederland

Het Homecomingkoor Nederland bestaat uit ongeveer 30 zangers verdeeld over de stemgroepen sopraan, alt, bas, tenor en countertenor. Het koor zingt onder begeleiding van de homecomingband en het geheel staat onder leiding van dirigente Ann-Jeanette Hobers. Er werd in de Stadskerk Emmen gezongen over de Heer Jezus en wat Hij voor ons gedaan heeft, en over het uitzicht dat we daardoor hebben.

Het was een bijzonder inspirerende avond met nummers van de Gaither Vocal Band, Avalon en natuurlijk van de Gaither Homecoming zelf. Ook werden verschillende bekende liederen samen met het publiek gezongen. Een afwisselende avond voor jong en oud met een duidelijke boodschap.

Gaiter Homecoming

Het begon ooit als muziek die alleen gezongen werd door mannenkwartetten. Nu wordt Southern Gospelmuziek gezongen door mannen en vrouwen, jong en oud! Het is inmiddels over de hele wereld een begrip. De artiesten van de Gaither Homecoming treden dan ook regelmatig op.

De eerste Homecoming ontstond eigenlijk heel ongeorganiseerd. Na een studio-sessie van de Gaither Vocal Band bleven de meewerkende artiesten napraten. Ze deelden belevenissen en zongen met elkaar rond de piano. Bill Gaither nam deze spontane sessie op en bracht het als video uit. Dit werd erg goed ontvangen. Sindsdien heeft deze groep al vele cd’s en dvd’s uitgebracht.

Nederland heeft sinds 2008 zijn eigen Homecomingkoor. Ze brengen muziek in het Southern Gospelgenre met een duidelijke boodschap. Homecoming willen vertellen over het evangelie van de Heer Jezus Christus die, door zijn sterven aan het kruis, onze schuld op Zich nam. Ze willen iedereen dan ook iedereen aansporen om een persoonlijke keuze te maken voor Jezus.

Redactie christelijknieuws
Foto’s: © Henk-Jan Oudenampsen
09-04-2022
Web: www.homecomingnl.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies