MENU
Vernieuwde online cursus Schepping en Evolutie met Mart-Jan Paul

Vernieuwde online cursus Schepping en Evolutie met Mart-Jan Paul

11 apr

Waar komen we vandaan? Schiep God de aarde in zes letterlijke dagen of moeten we de Bijbel anders lezen? Logos Instituut biedt in het najaar van 2022, van september tot december, een vernieuwde cursus over Schepping en Evolutie aan. Voor iedereen die graag wil weten wat de kern van de discussie over dit thema is. Aanmelden kan tot en met 30 juni 2022. Er is plek voor maximaal 30 deelnemers.

Online čn live ontmoetingsdagen
U hebt geen tijd om de vele boeken over dit thema te lezen, maar u wilt wel graag weten wat de kern van de actuele discussies is? Dan is dit najaar de uitgelezen kans om via afstandsonderwijs een cursus te volgen, onder begeleiding van dr. Mart-Jan Paul. Via de elektronische leeromgeving van NET Foundation kunt u in gesprek met de andere cursisten en met de cursusleider. Ook zijn er twee gemeenschappelijke avonden in het midden van het land. De studieduur is acht tot twaalf weken, afhankelijk van uw snelheid. De studiebelasting is ongeveer vier tot acht uur per week, die u flexibel in kunt plannen.

Invloed van Darwin
‘Meer nog dan Copernicus, Galilei, Newton en Einstein heeft Darwin onze kijk op onszelf en de wereld radicaal en onomkeerbaar veranderd’. Dit schrijft dr. Chris Buskes in zijn boek Evolutionair denken - De invloed van Darwin op ons wereldbeeld. Hij gaat in op de onderwerpen sociobiologie en evolutiepsychologie, antropologie, taal, bewustzijn, cultuur, epistemologie (= kennisleer), religie, moraal, esthetica, geneeskunde, sociaal-darwinisme en eugenetica. Deze opsomming maakt duidelijk dat de vraag naar onze afstamming niet slechts biologisch van belang is, maar in levensbeschouwelijk opzicht onze hele samenleving raakt.

Veelbesproken onderwerp
Vanaf 2017 is er veel stof tot opgewaaid door het boek En de aarde bracht voort van systematisch theoloog Gijsbert van den Brink. Het boek van oudtestamenticus Mart-Jan Paul, Oorspronkelijk - Overwegingen bij schepping en evolutie, verscheen een paar maanden later. Allerlei intensieve discussies kwamen op gang. Korte tijd daarna verschenen er meer Nederlandstalige boeken, zoals van Edgar H. Andrews, Jan H. van Bemmel, Willem J. Ouweneel en Tom Bethell. Ook het boek van William den Boer e.a., En God zag dat het goed was, riep veel reacties op. De publicaties blijven verschijnen, omdat de verhouding geloof-wetenschap actueel blijft. De actualiteit is ook in de cursus verwerkt.

Aanmelden voor deze cursus kan tot en met 30 juni 2022 via www.logos.nl/agenda/cursus

Livestream
In de aanloop naar deze cursus geeft dr. Mart-Jan Paul D.V. op dinsdag 12 april een presentatie in een livestream op het Youtube kanaal van Logos Instituut.

Datum: 11 april 2022
Auteur: Logos Instituut
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.logos.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Levend
26 jun

Levend meer