MENU
Johan Bakker schrijft biografie Kinga Ban

Johan Bakker schrijft biografie Kinga Ban

21 apr

Deze week verschijnt Kinga Bán Een leven, een biografie geschreven door muziekkenner Johan Bakker. Kinga stierf op 6 mei 2019 na een lange periode van ziekte op 37-jarige leeftijd. Bij het boek verschijnt tegelijk de film 24 uur met Kinga Bán, te zien in diverse bioscopen in Nederland.

Kinga Bán (1981-2019) was een geboren zangeres. Zingen was voor haar net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Dit muzikale talent moet ze geërfd hebben van haar grootvader, de muzikale dominee Jozsef Bán, die als dominee uit het door communistisch Rusland gedomineerde Hongarije naar West-Europa vluchtte.

Ze zong haar liedjes over geloof, hoop en onvoorwaardelijke liefde totdat het niet meer ging. Na een lange periode van ziekte overleed Kinga op 37-jarige leeftijd. Het NOS Journaal meldde: 'Christelijk Nederland rouwt om Kinga Bán, ze betoverde tot het einde.'

Muziekkenner en schrijver Johan Bakker sprak met familieleden, medemuzikanten, vrienden en buren die Kinga's portret allemaal op hun eigen manier inkleuren. Al die lichte, luchtige, vrolijke en ontroerende verhalen vormen samen een bonte biografie. Achter in het boek is als extra een QR opgenomen die naar een playlist van diverse bekende liederen leidt.

Het boek is uitgegeven in samenwerking met KingaMusic.

“Als ik het moeilijk heb, denk ik aan de levensmissie van Kinga: het gaat niet om mijzelf maar om iets dat veel groter is.” – actrice en presentator Lieke van Lexmond

Muziekjournalist Johan Bakker publiceerde eerder Behind the Rainbow, over het leven van de vroeg gestorven Amerikaanse zangeres Eva Cassidy. In 2012 won hij er de Britse publieksprijs The People’s Book Prize mee. Dit boek verscheen in het Nederlands als Eva Cassidy, de biografie. Ook zijn ruimtevaartroman Enkele reis Mars/One-way Trip to Mars verscheen in twee talen. Met het portret van Kinga Bán keert Bakker terug naar zijn eerste liefde: de muziek.

Bioscoopfilm
Tegelijk met het uitkomen van het boek is vanaf 2 mei ook de film 24 uur met Kinga Bán te zien in 15 bioscopen in Nederland. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via truetickets.nl.

Datum: 21 april 2022
Auteur: Ark Media
Foto: © Toff-fotografie Tobias Huizing
Website: http://www.royaljb.com/kinga

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

Meer nieuws: