Reunieconcert gospelgroep To the Point in Stadskerk Emmen

FOTOVERSLAG – Na 25 jaar gaf de Nederlandstalige Gospelgroep To the Point zaterdag 23 april een eenmalig reünieconcert in de Stadskerk Emmen. Unieke close-harmony en duidelijke Bijbelse teksten. Hoogtepunt van het concert was de uitvoering van het nummer ‘Alleen het beste’ gezongen door Ella Addens. Er is veel gebeurd in de levens van Bert, Ella en Siep. Terugkijkend kunnen ze getuigen: ‘God is altijd trouw geweest en heeft ons nooit verlaten.’

De dochter van Bert en Ella trouwde vorig jaar en vroeg of haar ouders op haar huwelijk twee nummers van To the Point wilden zingen. En dat wilden ze graag doen. De reacties daarop waren erg positief.

Door dit optreden tijdens de trouwdienst werd in de zomer van 2021 het idee geboren om een eenmalig concert te organiseren met een greep uit de beste nummers van hun repertoire. Nummers die nog steeds heel actueel zijn. Hun muziek typeert zich door de Nederlandstalige teksten en hun unieke close-harmony stijl van zingen. De nummers zijn geschreven door Bert Staal.

Chute en To the Point

To the Point is een gospelgroep die er – zoals de naam al zegt – niet omheen draait, maar duidelijk wil zeggen waar het om gaat. Ze zijn ontstaan uit de groep Chute, opgericht in de jaren ’80.

De vader van Ella heeft een belangrijke rol gespeeld bij het ontstaan van de groep. Tijdens het reünieconcert ontving hij daarom van Ella een oorkonde: ‘Oudste fan van Chute en To the Point.’

Veel gebeurd

To the Point is vooral in 1991 bekend geworden door het nummer ‘Masker af’ en de ‘Ik bouw op U’-cd’s. Veel mensen hebben steun aan de nummers gehad en het heeft levens veranderd. Hun laatste cd uit 1995 had de titel ‘Wat er ook gebeurt’. Dat is ook het thema van het reünieconcert in de Stadskerk te Emmen.

Na verloop van tijd zijn de bandleden elk hun eigen (muzikale) weg ingeslagen en is er veel gebeurd in ieders leven. Terugkijkend, echter, kan iedereen getuigen dat wat er ook gebeurd is en nog zal gebeuren: ‘God is altijd trouw geweest en heeft ons nooit verlaten. Hij is de eeuwige Rots waarop we altijd kunnen bouwen.’

Vocalband

To the Point heeft vanaf 1980 diverse samenstellingen gehad als band. Na het uitbrengen van hun eerste cd ‘Morgen misschien’ in 1991 zijn ze kort daarna als band gestopt en met de drie vocals doorgegaan. To the Point als vocalband is vooral bekend geworden door het nummer ‘Masker af’.

Enkele hoogtepunten

Naast het meedoen met de EO-talentenwedstijd ‘Finale ‘91’ waren er nog een paar hoogtepunten: het toeren in Roemenië en Hongarije, zingen op het Prinsjesdagontbijt voor ministers en andere hooggeplaatsten, en de vele reacties op het nummer ‘Masker Af’ dat regelmatig op de radio werd gedraaid. Een van de reacties was een brief van een man die op het punt stond een verkeerde beslissing te nemen en toen dit lied op de radio hoorde. God sprak hierdoor heel direct tot hem en hij heeft zich radicaal bekeerd! De reden waarom To the Point altijd heeft gezongen is dat God door de liederen mensen zou aanspreken, bemoedigen, aanraken, hoop geven en bewust maken dat iedereen een keuze moet maken!

Stoppen

In 2000 zijn ze gestopt. Daar was niet echt een specifieke reden voor, maar iedereen ging zijn eigen (muzikale) weg. Ze hebben afzonderlijk nog meegedaan aan diverse projecten en zingen nu in de muziekteams van onze eigen gemeenten.

Bezoek de pagina van To the Point op: Facebook Beluister de nummers van het album ‘Wat er ook gebeurt’ via: YouTube of via: Spotify

Redactie Christelijknieuws
Foto’s: © Henk-Jan Oudenampsen
25-04-2022
Web: www.stadskerkemmen.nl/agenda

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies